Friday, 17 June 2011

Beberapa berita terkini..

Salam..aduh susah giler nak cari balik mood berblogging..entah la tak tau la kenape..biase org malas2 ni sure diam2 ubi berisi..tp yg aku ni berisi mmg la berisi..berisi tang lain..haha..mcm best aje tengok ramai kwn2 yg anak sebaya pregnant balik..tapiiiiiiii hmmmm...Allah pasti ada rancangan yg baik utk kita masing2 kan..

berbalik pada tajuk...meh nak list kan memenda yg berlaku dlm hidup aku sejak balik msia 3 bulan ni(eh 3 bulan dah ke?)

#Hajiq dah 1 tahun sebulan..haih..cerita sambutan bday setahun dia pon aku tak sempat nak tulis..sob2..gigi 6 batang,kepala masih botak,cakap bukan main banyak..tp yg merungsingkan berat badan dia masa check setahun hari tu cuma 8.1kg dan masih tak pandai berjalan..bukan kata berjalan,berdiri lepas tangan sendiri pon tak sudi.......jadinye x lama lagi kang ade la appointment ngan klinik kesihatan nak monitor berat and development dia..memintak by that time naik la siket berat dia...mmg sejak episod demam on off berminggu2 hari tu dia mmg tak mau makan sgt dah..dah baik,tunjuk terrer nak makan sendiri pulak...sudahnye abes semua disuap ke lantai..huhu..

#ktrg dah amek kata sepakat menetap kat jb..sewa rumah from pakcik..rumah flat kecik aja tp kate pon dah biase hidup bersempit2 kat jepun..so takde hal la..sape dtg jb meh la umah...

#sesi pengangguran masih berjalan langsung..nampaknye en.hb syok jadi penanam anggur..adoi la..kantoi pulak jadi suri rumah jaga anak ni best rupenye..hehe..jadinye sebab dia takde tanda2 nak cari kerja,aku pon mula kan lah dulu...dan alhamdulillah walaupon interview mcm la hape siap lambat semua dpt gak la kerja kat satu company ni kat Tebrau..position japanese speaking translator cum engineer..tp aku mintak notis sebulan dgn alasan nak cari org jaga Hajiq..jadinye mari lah gunakan sebulan yg ada ni dengan jayanye sebelum start working life balik...


#barang2 and kereta still belum smp..tak ke aku hangin..ktrg balik awal mac..dia janji 1-2 bulan brg smp...ini tetibe end of june pulak.......jadinye ,sape2 yg order kain dulu tu end of this month insyaAllah sampai la.sori la sgt..tp jgn marah aku..marah forwarder tu..huhu..

#maharaja lawak mlm ni kat jb..ingtkan nak beratur rebut tiket..tapi haih tak kuase la nampaknye...

#apesal mcm xde kawan kat jb ni?awat semua org lari kl?haha..

#hajat nak cuti2 msia masih belum kesampaian..pergi rumah sedara semua ade la..tp cuti dok resort ke ape belum lagi..nak pergi pulau risau kondisi kesihatan hajiq..jln2 kat johor ni ke mane la sgt..ingt nak pegi melaka atau pd..mane best aa?sape tau hotel2 chalet best tp berpatutan kat area tu ceciter la siket..

semoga lepas2 ni rajen la aku meng update..amin..fuh..

12 comments:

jaja shaliza said...

laling!! i tetap setia di jb okehh..hehehe

Ann said...

Nad!
Selamat menetap di jb ya dear. :D

btw kita pun dah nak start keja semula. so bye-bye Johor. x sempat nak jumpa Nad & hajiq. bila tah nk jumpa. huhu.

f a i z a h 's said...

Nadia...bb kita sebaya je kn? sama la masih lom leh jalan....berat 1thn adalah 8.5kg...lbh krg jgk... mengenai pregnant utk next bb, wish u all the best...sy mebi lom dpt lg sbb bersalin si aisya dulu czer so haruslah jarakkan :) all the best to u ya...slmt mengharungi hidup2 di mesia...hehe

idya said...

yay.. sempat dpt gaji june dulu baru bayar kain.. hehe.. aku dh lupe dh ape yg aku kirim ok..

anyway, happy working! asal tk kije kl.. :P

ღnFashyaღ said...

dont forget dear, fashya kat Jb.hihi..

εïз mummyHaza εïз said...

wahhh dah nak keje dah yek.. selamat menempoh alam kerja balik :) nnt kain sampai kasi tau kite yek.. Kite kat shah alam :)

nadia said...

jaja:itulah..ko dok mana btw?
ann:aiseyman dah nak balik kl ke..insyaallah ade rezeki nanti dpt la kite jumpe..amin.
faizah:aah sebaya..lebih kurang la tu diorg nih..hehe..psl pregnant lg tuh,redha saje.lagipon nak stat kerja balik ni..
idya:aku ade simpan list yg korang order..giler la lama kain tu nak sampai..entah la..cam malas dok kl..
fasya:ade gathering blogger johor bgtau la kot2 leh join..:)
mummyhaza:okeh kain smp nanti kita email akak mintak alamat nak pos and bagi akaun bank ye..

MaRyAMOhd said...

xsempat buat baju raya..
huhu.. no worries. selamat bekerja!

sharEna said...

apasal leh lepas entry nad yg ni nih? T_T

yeayy! dpt keje tu kan? =) congrats dear. i like =D

nnti balik johor nk roger2 nad ahh. kite jumpe kt jj tebrau ek? hehe =p

chiputch said...

cograts dh dpt keje! lama btol xbaca blog ko. n way, si an-na'em pn 8.1kg je. asik demam je kejenye. mkn nasi xmo. nk mkn western; cheese, macaroni, pizza bagai. ooowhh..fwdr mane kah yg ko guna?

nadia said...

mar:x sempat ke mar?sori la ek..takpe2 buat baju raya haji..nanti bg alamat ye..

sharena:alhamdulillah dpt..bisa2..kita jumpa kat jj tebrau nanti..tp segan la.. org tu dah pakai PB..:p

chiput:ohisashiburii..aku pon punye la lama x hadap blog..same la ni an naem pon..dah pandai makan memilih..pening2..

Faezah Zee said...

nad, ampun la kalau ko rasa xde kawan kat jb! hahahah....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...