Wednesday, 23 March 2011

sayonara japan,tadaima malaysia..

fuh..fuh...tiup habuk siket..dah genap sebulan blog ni terabai rupenye...
ni pon sekadar short entry nak inform kami dah selamat sampai kat msia..2 hari sebelum tsunami besar melanda bumi Jepun...hmm..tak tau lah nak kata ape..ajal maut di tgn Tuhan kan...ape2 pon memang sentiasa mendoakan rakan2 dan kenalan kat sana..mintak2 cepat la keadaan pulih spt biasa...

as for life in msia...tak boleh nak komen ape lagi..cuma mmg bz dan padat dgn aktiviti..tak kerja pon bz kemain...internet yg dulu aku hadap hari2 pon nak kena curi2 masa baru dpt bukak..dan asyik makan je kerjanye tu tak payah cerita la..masuk restoran,rasa semua nak order..baru 2 minggu ++ seluar jeans aku dah sendat dah..cis...rindu jepun tu mcm belum lagi...nanka aku tak rasa mcm aku dah balik for good..rasa mcm bercuti je and akan balik ke jepun balik..ntah ape2 je...

Hajiq pulak dah makin ok..memula tu takut org bukan main..nak berdukung aje...ni skrg dia pulak yg terlebih2 peramah...abes semua budak2 besar pon dibulinye...cuma kena gigit nyamuk mcm hapa tu tak payah cerita la..pelik betul asyek dia je yg kena attack..bebudak lain takde pulak kena...merah2 berbintat badan,muka,kepala semua...kesian je tengok...

ok la...nanti aku update lagi..gmbr pon melambak2 cumanye mood belum mari...doakan ktrg cepat dpt sesuaikan diri,settle down,cari kerja ,duduk rumah sendiri ye..amin..

11 comments:

jaja shaliza said...

welcome back sister!! hehe

Liyana Safra Zaabar said...

welcome back, slamat merindui jepun,huhuh

yusmEa said...

enjoy Msa k nadia. mesti hajiq da genbire kt sana..hehe tc!!

Ann said...

Welcome back Nad!. rindu sama entry kamu, dan jugak sikecik hajiq. Cepat2 settle down & active semula dlm dunia blogging. :D

missydyana said...

penyet welcome back!
kau duduk mana? kl or jb?

Mawar_Mohamad said...

welcome back nadia and family ke tanah air tumpahnya darah kita (except for little ajiq) :)

alhamdulillah u all selamat,was wondering about u jugak when the tsunami happened.asal sume selamat kn.

NURUL JAMIAN said...

wahhh nak blk tanah air ye

nadia said...

jaja:tq jaja..:)
yana:mintak2 tak rindu la..
yus:aah..sakan dia ramai kawan..
ann:akan ku coba..:P
jib:tak tau dok mane lagi..sekang ni ulang alik jb ngan pahang umah in law..
mawar:alhamdulillah sempat balik..tq
nurul:aah dah balik utk berkhidmat kepada negara..eceh..

Anonymous said...

nadia...
take care ye... rindu plak kat hajiq n nadia.... huhuhu.... kena gigit nyamuk tu mmg x dpt dielakkan
uddin pun sama. keep in touch ye.
Ainun

shah-kayrul said...

salam kenal nadia....terjah dari blog fashya......

nadia said...

k ainun:take care jugak..risau je tengok news pasal japan..teringat2 kat semua org..balik msia jgn lupe bgtau ek..boleh jumpa2..hehe

shah kayrul:thank u sudi singgah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...