Friday, 21 May 2010

introducing.................our bundle of joy!

hai blog yang terabai...hukhuk...
wah2..dua minggu...dua minggu ni macam2 jadi..semua tukar 90 darjah..semua menda baru..byk mende aku blaja(atau lebih tepat lagi aku hentam)..malah aku rasa jumlah input 2 minggu ni lebih banyak dr ape yg aku blaja selama 26 tahun hidup..=P

sebelum melalut lebih jauh..bismillahirrahmanirrahim..

introducing our precious BIBIT..




MUHAMMAD HAZIQ NAUFAL BIN MOHD SAIFUL NIZAM
8 May 2010
10:24 a.m waktu jepun
36wk5d
2.194 kg
Normal delivery

sapa dah tgk gmbr kat FB jgn bosan ye...so skrg ni bibit dah tukar nama..aku panggil dia Hajikku..ikut sebutan nama dia dlm bahasa jepun..kadang2 panggil Hajikku kun(tiru nurse kat hospital)..kawan2 ramai yg panggil bb naufal..mungkin sebab nama haziq dah common sgt..kecik kan anak aku?smp nurse kat hospital pon panggil ochibicyan(budak kecik)..dan smp skrg aku konpius napa die kecik sgt..sdngkan mak bapak nya .............adeh..tp itulah ketentuan Allah..
and he's getting there..makin hensem,makin bijak,makin berat,makin gelap(haha..) dan makin byk ragam..

byk sgt la aku nak cerita..dr mase kene hospitalized 2 minggu,cuti golden week,cerita bersalin,pengalaman kat NICU dan mcm2 lagi la...boley buat drama E.R aku rasa...tp itu la..skrng nih masa amatla mencemburui saya..tak la..masa byk je time dia tdo tuh..tp aku paranoid time dia tdo pon 24 jam nak ngadap..cepat la mak dtg lagi 2 minggu!!along main belasah hentam jek pantang ke hape ke nih..

dua saja kesimpulan pendek yg aku dpt sejak bergelar mama ini..

Bau baby+minyak telon=HEAVEN
Menatap muka baby tdo=HILANG SEGALA MASALAH DUNIA

buat yg anta ucapan tahniah kat FB,e-mail,sms ,yg dtg melawat, yg kirim hadiah..terima kasih byk sgt...really appreciate it...Tuhan saja dpt membalasnya..

dan tak lupa syukur alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah...

dan kepada en.hb,i love u more and more now....

and my dear Hajikku....despite all the waiting and pains..you are so WORTH it!!




6 comments:

sHarEna said...

da bersalin kerr..camne leh terlepas pandang lak blog nih..hisshh nie nk marah nie..

anyway congrats for ur new baby. he's so adorable :)

gelap2 si tampuk manggis, sungguhpn gelap sgtlah manisss ^_^

lumpkins said...

kak nadia nak pergi melawat tp x sure...nanti kita roger2 balik ye...

FF said...

ahhh..dpt rasa kan keshiawase-an mu ituu :)
kissesssssssss utk hajikku kun!

Hidayah Shafiruz said...

Baby Hajikku sgt comellll!!!!!! Geram!

nadia said...

sharena;salam kenal..xpe ek saye add blog awk..thank u!a bit belated but congrats to u too!
shaz:bgtau jek la nak dtg bile..kami hima saje..
pie;shiawase...time die tdo je la..time celik lain lak cite kan..hahah..
dayah;thanks!geram jugakk!!

sHarEna said...

nadia..selamat kenal jugak :)
add jer, xde masalah..kite pn teros add link blog awak. ade kwn kt jepun..besh per ;p da la peminat anime jepun heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...