Thursday, 27 May 2010

bila budak kecik dah pandai demand...

wah2..tgk ticker kat sblh tinggal lagi 4 hari nak duedate....takoootnyaaaaa...

ok x kelakar..

hari ni setel sudah urusan surat beranak,alien card,medical insuran dan visa Hajikku..yea!bukan pendatang haram lagi..tinggal pasport saje..itu tunggu2 la abes pantang nanti kot ye pon...

dua minggu pertama,Hajikku baik gila..mmg mcm little angel from above..ewahh...nanges kuek2 siket jek bila nak susu..lps bagi susu,tdoooo senyenyak-nyenyaknya...dlm hati aku dah kembang kempis ni mesti sbb dulu masa ngandung aku baik,aku sabar..tu yg dpt anak baik..senang jaga.........piirah....

rupa2nya masuk minggu ketiga ni baru dia nak kuarkan taring..mungkin sbb dia baby preterm.2 minggu pertama tu dia bajet dia masih dlm perut lagi..tu yg dok diam2 tu..dlm perut kan sempit...tp bila dah nak dekat duedate...ewah2.....udah mcm zombie kampung pisang aku dibuatnya....

tdo x leh nak letak kat tilam dah...kena peluk2..kena goyang2 baru nak tdo..kena dodoi2 baru nak tdo..letak siket..kyaa...bergema alam...

minum susu siket2 tp kerap la pulak...dulu minum sekali byk,terus tdo berejam2..ni minum siket,tdo...x smp 10 min nak minum lagi..tdo ayam siket..minum.. jadinya nikmat tdo berejam2 aku tinggal kenangan je la jwbnya..

x mau bedung.......kot kene bedung,merah2 muka kumpul tenaga nak lepaskan diri.....aduh2..aku yg x smp hati ni pon longgarkan la bedung dia..dpt kuar tangan..pergh..terus pose merdeka!

tdo gaya bebas pilihanku!

nak minum susu kena pegang2..kalo tak abes ditepisnya..ditolaknya...

manja ikut sapa la ni......xde sapa nak ngaku..

lagi parah,dia nak pegang sendiri botol pulak dah...mmg x pdn kecik ,berjiwa besar betul la kamu nih..

skill terbaru..haha..

mmg mcm2 betullah kerenah hero srg nih...tapi xpe..lagi seminggu lebey mak dtg... nenek,sila take over..yeehaa...


Hajikku,mama bukan komplen...buat la lagi..buat la lagi mcm2..setakat kene kencing,kene muntah tu x lut dah eh........mama still loves u!


dan geram macam mana pon still x leh tahan kalo tgk muka kamu tdo..cair............

dewadewa....

5 comments:

sHarEna said...

terer ahh hajikku da pandai pegang botol susu kecit2 ;p

bdk tecit bkn saje suke suki ubah perangai, malah rupa pn berubah-ubah ^_^

Hidayah Shafiruz said...

pandai nyer si kecik ni!

chiput said...

comelnyerrrr jari jemari die. teciiiiiiiiiiiiiiittttttttt je....geram plk rs.

btw, sgt kelakar ko nye statement psl ticker tu,OK! gelak terbahak2 aku!

nanayau said...

alien card?

ghandi, aku still x percaya kau ialah mak orang!! :p

nadia said...

thanks semua..

nana:org jepun mmg sukasuki panggil foreigners alien..dan sila la percaya walaupon aku sendiri masih lagi x brp nak percaya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...