Friday, 11 December 2009

it's the time of the year!!

yea!saat yg ditunggu-tunggu oleh setiap pekerja di jepun spjg thn telah tiba!!WINTER BONUS!!
hahah..macam aku pulak yg dpt nak seronok lebey2...x pe la..menumpang pon jadi laaa..

tp as expected,due to the ekonomi meleset and company en.hb pon dok akaji(rugi) spjg tahun,turun la siket nak compare ngan previous years..tp sebab kami dah rendahhhkan sgt expectation(even dah kakugo yg x kan dpt bonus langsong),so jadi cam teruja pulak bile tgk its not that bad...alhamdulillah...biasenye dpt bonus mesti pk nak beli ape..somethin to reward en.hb la sbb dah ganbatta setahun..tp nampaknye tahun ni cyokin (menabung)la jawabnye!!from now on kene tanam dlm hati that it will be no longer just us that get the priority..sudah kawen 2 thn baru nak pk mase depan ka?aiyo....

tp dlm nak jimat2 tu pergi jugak reward diri dgn sushi mahal..hahah..xde la mahal sgt tp sbb selame ni selalu pegi yg semua harga 100yen aje,so bile pegi kedai yg harga lain2 ni rase la cam sushi mahal...dulu selalu gak pegi 魚魚丸 ni..tp sejak pindah ni dah dekat stgh thn x pegi...so terpegi la jugak akhirnye....mmg sedap la sushi2 die..kalo sekali makan mesti rase x selera nak pegi kappa sushi ke sushiro ke dah..hehe..berlagak gile...tp serious!!mmg lain laa thp kesegaran dan kesedapan sushi2 tuh..dulu aku x leh mkn mentah langsong..tp lps rase yg kat sini terus jatuh chenta!!tp tuh la..x boley selalu..bahaya!!special occasion saje boley laa..

so here are some of the pic yg smpt diamek..tp due to factor kesihatan,yg mentah2 sume kene off kejap la..order byk yg masak aje..

aburi salmon terbaik dlm dunia..hehe..

telur goreng die ni pon sedap gile..mkn panas2 berasap lagi..pergh..

maguro goreng?sedapp..

seafood salad..

otukaresan!!keje rajen2 agi ye...

for 2 org xde la byk mane pon kan?kan?

dewa dewa..njoy weekends everyone...

3 comments:

chiput said...

sikitnyeeeeeeeeeeeeee korg mkn...kate once in a while g sushi mahal...balun aaa byk2 skettt. ke ade planning nk dtg lg ni?

Teratak Hami said...

terliur tengok sashimi !!!! Nasib baik tak mengidam.

nadia said...

chiput;siket ke cam tu?selera blum dtg lagi laa..soon maybe..

k.aja,kat msia kan dah byk kedai sushi..lain aa kalo kat sini ngidam roti canai kedai mamak..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...