Thursday, 3 December 2009

i need more..

hisashiburi..cepatnye dah december dah kan..and the only tanoshimi(things to look forward)is for the parents and angah coming this coming winter hols..and december is the last month dpt duit insuran from hellowork..aduh..lps tu tarapapa.....yea!...mane aku nak cekau duit nih....nak buat online bisnes nak jual apa pon tatau..nak part time mmg mcm sudah susah..nak buat naisyoku(amek upah buat kerja2 ringan kat umah) puas dah aku cari x jumpe2..agipon paling byk pon sebulan dpt 2 man aje..

maa2..nantoka naru kot..

bak kata k.ella kakak iparku jgn stress..jgn risau..buat x layan jek semua mende..yes that's what i'm totally doing rite now..membuat x paham ape yg terjadi di sekeliling...menahan diri dr berfikir terlalu byk...buat dekk aje..hahah..

tp..exam bhs jepun ku ahad ni..x kan tu pon aku nak buat dekkk??nyesal nye x amek awal2 mase time student dulu....nyesalnye buku semua dah anta msia bajet dah terre..aduh..yg ade satu buku nih jek ntah sape bagi..tu pon x abes2 agi....kite selalu wish that we had more time..tp bile ade banyak sgt masa kite jadi lalai dan x gunekan sebaiknye...last2 semuanye abes cam tuh aje...agi baik kalo bz gila2 xde mase..mase tu baru pandai nak plan itu ini schedule sini sana..

satu lagi..napa jepun ni xde asam??yg ade cuma ume boshi (pickle plum)satu tu aaa...dah naik muak aku..nak asam betik,mangga,cermai,kedondong,kulit limau..etc..xde la nak mende msm2 sgt pon ..tp kalo tekak rase x sedap tu mmg its helps la..

yg ade biji,xde biji,keping2..semuanye dah rasa x best...

byknye mende teringin makan tp buat2 x nak pk..sbb tau x mampu nak dpt semua tu kat sini...

nafsu2..syoh2..pegi jauh...aku x mampu nak dptkan semua itu kat sini..分かってくれ!!!

8 comments:

chiput said...

nadia, mak ko nk dtg nnt krim la asam baaaaaaaaaaaanyak2. aku blk dr mesia ari tu bwk 3 pkt asam. asam janggut (yg kaler merah pangajng halus2), jeruk mangga 2 pkt. kejap giler abis! nyesal aku xbwk blk byk2 ari tu. mnggu dpn hubby aku nk dtg, aku nk kirim 1 beg asam + jeruk! aku nk mkn sampai xlalu tgk asam dh=p

nadia said...

dah panjang berderet list yg nak soh mak aku bwk nih chiput..wah bestnye org tu hb nak dtg!mesti tersenyum lebar jek buat kenkyu tuh..haha..ko pon ngidam yg masam2 ni masaka fateh nak dpt adik dah?advance2..=)

chiput said...

hahaha! kalau betul fateh nk dpt adik pn, ape salah nye? ngeh!

aku pn list down dh bende2 nk mntk enchek hubby bwk. sume mknan yg siap dimsk,OK! burger ramly la..rendang mak mertua la..double cheese burger...fillet-o-fish...roti canai tepi jln yg mak aku slalu beli..zinger burger. enchek hubby smpai tanye bile nk mkn kalo bwk byk2 mknan. siap nk cut down list aku lg sbb katenye aku dh nk blk 4 good. nnt kt mesia bole mkn puas2. ni die dtg nk mskkan sedap2 utk aku. bkn nk suruh aku mkn fast foods. huhuhu...

nadia said...

haha..dasyat ko..smp ke roti canai segala..sah la nih kan?kan?cepat mengaku!!jgn nak main teka teki ngan aku..heheh..apa2 pon,aku doakan..=)
mithali nye suami dtg nak masakkan sedap2...lama ke die dtg nanti?ke smp ko abes terus?

chiput said...

ahahaha! mithali,kn? lg mithali drp aidil nur kasih. caaaayang enchek suamiku! enchek hubby dtg smpi 9/1 je. nk tlg kemas umah + uruskan psl kontena brg2 nk bwk blk. aku bz dgn shuuron. + tlg mskkan ari2 utk isteri die yg lg baik drp nur amina nur kasih. heh..
sorry la.. asik nur kasih je. aku dr kul 6 ptg smlm marathon nur kasih dr episod 1. ooohhh...sungguh belated aku,kn?skang penin lalat! btw, edd aku insyaAllah 3rd june. might be awal sbb doc. estimate gune besar bb ms 1st check ari tu. last peot aku b4 pregnantkn fateh. like 2 1/2years ago? lps tu b4 si kecil fateh dh xdtg2 dh peot nye. sekian berita utk hari ini:)sama2 kite doakn same2..

chiput said...

b4* = bf (typo error...serious pening sbb xtdo tgk nur kasih)

nadia said...

Alhamdulillahh!!congratss chiput!!ade hati x bgtau aku direct tuh..seb baik aku x lampi sgt..hehe..insyaallah due dekat2 la kite nanti..tibe2 rase smgt ade kawann!!
Btw demam nur kasih aku dah abes la..ko baru nak demam..hihi..

FF said...

wahh wah wah..omedetou chiputt!
haha..gomen nadia, tumpang wish kt blog ko :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...