Thursday, 19 November 2009

hero..

tiap2 pagi dgr lagu ni kat zoom in,mesti nak leleh air mata aku..despite from lately aku mmg sensitif tahap x ingt siket2 nak nanges (haruna ai menang miss international queen newhalf kat thai tu pon aku dah terharu..blurgh),lagu ni mmg simple& best la..

aku x jumpa la pulak english traslation lyric lagu nig..sape x phm tu mintak maap la ek..secara ringkasnya,lagu ni cite psl ketabahan bapa2 yg bekerja siang mlm cari rezeki utk keluarga..smp x dak masa nak luangkan masa dgn family..terutama bapa2 kat jepun ni la kot..semuanya rajen kerja smp tgh mlm..

kadang2 aku sian ngan lelaki ni..cam pompuan semua mende boleh nak luahkan..tapi lelaki kbyknnye semua nya simpan sendiri...kenapa la susah sgt nak terus terang ek?tp mungkin tu lumrah alam kot..kalo Allah ciptakan dua2 nak merengek sana merengek sini parah la jugak kan..even kalo parents pon,cam biasanya semua org lagi senang nak komunikasi dgn mak..bila ckp dgn ayah,mcm setakat tanya khbr,hai hai bye bye pastu dah x tau dah nak ckp ape..tp tu la...x ckp tu bukannye x bermakna kita x peduli kan..........

harap2 semua bapa2 di dunia ni tahu yg anak2/family selalu ingt kat dia walaupon kadang2 mereka x cakap..selalu pandang tinggi kat mereka sbg hero dlm keluarga walaupon kadang2 mereka buat2 x kesah..

ape aku nak sampaikan pon aku x phm sbnrnya..meleret2 dah ni..layan aje la lagu ni..HERO by Funky Monkey Babys..

2 comments:

chiput said...

gluk..gluk...namida ga tomaranai...best la video clip die. infact funky monkey baby nye video clip sume best2. owhhh...tanye sket bole? itu mmg family btol announcer tu ke?

nadia said...

sama la aku..lagu ni simple tp catchy..hattori ana mmg dah kawen,ade anak..tp aku rase bukan family btol die la dlm pv tuh..tp x sure la pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...