Thursday, 26 November 2009

just a quick one..

siket jek nak ngadu...
2,3 hari ni dugaan betol la..lembik dah aku sehari smp 4,5 kali uwekkk..mula2 mcm dah ok..aku pon perasaan berbunga2 la ingtkan dah ok since dah masuk trimester kedua.........tetapi......

toilet dan sink kembali menjadi kwn baikku..
plastik,minyak angin,minyak kapak,vicks, dan mask jua..

xpa la...asalkan kamu sehat..

"Ya Allah, peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia, Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu. Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

amin ya rabbal alamin..

lega siket pening nih lps ckp dgn mak td...haih..kan best time2 cam ni kalo ade kat msia..
dah la nak raya esok x de perasaan apa..en.hb keje..bhn nak msk pon mcm x lengkap..huwaa..

sekian rintihan di mlm raya..

selamat hari raya aidiladha semua..harap2 ada pengorbanan baik yg kita semua buat thn ini..

4 comments:

FF said...

Get plenty of rest,ok bebeh?
Gambatte!!=)

Salam Eid Adha.

nadia said...

thank u pie..terlebey rest dah aku nih sbnrnye..heheh..

slmt hari raya!meh cherish last raya kat nihon..:)

chiput said...

korg nk blk dh ke nadia? pie?

gambatte nadia. besar pahala kalo ko sabar. ingt blk mcm tu jgk la mak kite pregnantkan kite dulu. bile ko nye EDD?

nadia said...

tu la chiput..baru la skng nak sdr susah payah mak ngandungkan kita dulu..due may..kalo lancar semuanya..aku pon tatau la nak bersalin sini ke balik msia..mayou ne..docchi ni shitemo,thn dpn balik msia la..b4 ke after ke yg tatau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...