Wednesday, 4 November 2009

b.e.n.t.o.u

kemalasan aku thp melampau..ditambah dgn cuaca yg tiba2 sejuk semacam menggigil2 x leh tdo malam...ntah nape rase sejuk sgt kali ni..mcm la baru tahun pertama kat jepun ...mungkin sbb duduk rumah x byk bergerak kot..kalo ke hulu hilir ke sana sini panas siket kot agaknya..

dan kemalasan nak masak tak payah cerita la..suri rumah jenis apa la memasak pon malas..hahah..
jadi bila kemalasan melanda,nak makan luar tp agak x mampu kalo selalu..jalan penyelesaiannya adalah bentou!!(dlm bm panggil apa ek?bekal?nasi bungkus?)..naseb baik jugak la ade kedai bentou yg sedap dekat2 umah ni..

'KAKI-FURAI BENTOU'..a.k.a tiram goreng?

'SANMA BENTOU'a.ka..hrmmmm...aku x kenal ikan...hahah..ikan parang masak kicap kot...


dan paling femes di kalangan sape x de duit sbb paling murah..'NORI-BEN'a.ka seaweed bentou..

nak agi best beli bentou,pegi tepi sungai ke taman mana2,bentang tikar,amek feeling siket baru ngapp...sah agi best dr makan kat restoran mahal2 yg tak tentu agi sedap ke tak tuh...

tp kalo pekena hari2 pon muak jugak...haih..kan best kalo ade gerai2 cam kat msia tu kat keliling umah..sah hari2 aku order nasi goreng ayam+telur tgh cair+cili potong mcm masa kat UTM KL dulu..hahah...

soalan cepu emas;awat makan due org tp bentou ade 3??salahkan cuaca yg sejuk ini...=P

2 comments:

chiput said...

noriben! last time aku mkn ms lps sotsugyoushiki kt tokushima 3taun lps. tu pn beli sbb umah aku dh xde brg sbb sume dh angkut pndh gifu, dapur sempai dh angkut bwk p masuk umah baru die. wah~ natsukasiiiiii~

btw, 'nasi-bungkus-ikan-parang-msk-kicap' tu oishisouuuuuuu...nnt bile2 kalo aku dtg melawat umah ko, hidang sanma bentou je pn aku rs shiawase~

nadia said...

haha..tu la..noriben mmg tasukaru la kalo malas dan pokai!rase cam sedap gile laa mase tuh..

betul ke pon sanma ikan parang chiput?seres aku fail nama2 ikan nih..kejam sgt tuh ko dtg aku bagi mkn bentou je..hahah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...