Wednesday, 9 February 2011

kena tinggal & order kain..

ini cerita sabtu lepas..cerita en.hb sebenarnye..tp sebab dia guna camera aku,aku jaja la jugak cerita dia kat sini..haha.dia ada higaeri ryokou (one day trip) ke Shizuoka dengan kawan2 office dia..meraikan sempena dia nak berhenti kerja tak lama lagi ...jadi,sabtu kena tinggal la kami berdua kat rumah......dari kol 6 pagi keluar,pukul 12.30 malam baru dia balik okeh..ikutkan hati,ade jugak yg kena tidur luar malam tu..;p

officemate dia sewa van besar gila mlm sebelum tu and tumpang van kat tmpt parking rumah ktrg ..so,mlm sebelum pergi tu nak amek hati org yg kena tinggal ni, dia ajak la aku round2 merasa jalan2 naik van besar ape ntah nama Hiace Caravan tak silap..


Hajiq cuak naik kereta besar..

usaha nak mengampu lagi..dia belikan tiramisu..mementang baru layan citer tiramisu kan..bukan senang woo nak jumpa tiramisu takde letak liqueur kat sini..

dan ini antara gambar2 dia ngan officemate dia..aku pon pernah kuar makan dgn bebudak ni..perangai gila2 tp baik je semuanya..shizuoka tempat diorg pergi ni terkenal dengan seafood especially unagi (belut)dan shirasu(ikan bilis jepun?)..puas la en.hb dpt melantak sakan kan..kate pon org sponsor,makan tak ingt dunia lah dia..

mereka yg happy..

melawat kilang unagi pai..(pie perisa belut??).haha..tp seres sedap ..takde pon rase belut nye..entah kenapa aku teruja gila tengok gmbr kilang makanan..mmg impian dari dulu nak kerja kilang makanan pastu pakai baju tutup satu badan ,kepala semua ...haha..


mereka sudah mabuk..

batch diorg ni memang amat rapat la..memang en.hb byk terhutang budi kat diorg ajar dia macam2..sure sedih kan nak kena benti kerja dah..huhu..dah la dah kerja lama..takpe la diorg dah janji nak dtg msia..time tu nanti turn kita pulak bawak diorg jalan2 kat msia..

org yg kena tinggal dpt lah souvenir.. tuna marinated in spicy sauce and anak ikan bilis putih .

ini masakan org malas..makan gitu je dgn nasi panas..tp i tell u..sedaaapp giler...cuba buat kat msia makan nasi ngan ikan bilis melimpah..mau kena hambat ngan mak mertua..hihi..

inilah rupa biskut2 perisa belut dan shirasu itu..

sebab dpt banyak hadiah tak jadi la nak marah dia balik lambat..huhu..hajiq pon kemain suke dpt makan bubur letak ikan bilis tu byk2..

tukar topik..

eh sapa nak order kain tu by jumaat ni tau....sila tinggal komen atau msg kat email ke fb ke..

and hari tu aku ade cakap mcm nak pegi kedai tu ,nak amek gmbr stok baru tepek kat blog kan?tp nampaknye tak jadi la..kami dah kesuntukan masa and byk giler menda nak uruskan..jadi cuma gmbr2 yg dah aku upload tu aje la yg ade..

sekian.

11 comments:

Ann said...

nad, nak order tp musykil kain2 tu jenis lembut ke keras eh?.

nadia said...

ann,yg corak bunga2 kecik tu lembut..yg corak mcm jepun2 kebanyakannye keras siket sebab kain tu utk buat yukata..cam ni laa ann cakap nak corak yg mana,material mcm mana,bajet..nanti kita carik kan..itu pon kalo percaya taste kami la..haha..

εïз mummyHaza εïз said...

dear... kite punye dah ado ke..? ^________^

nadia said...

mummyHaza:dah konpemkan order awak..tp tak beli lagi sebab tunggu order org lain nak beli sekali harung..:)

idya said...

babe.. lebar kain ni 45" or 60"..?

aku nk:
1) no. 16 kaler kelabu (4 meter)
2) no. 14 (2 meter)
3) no. 20 kaler turqoise (kalau rm16 ke bwh aku nk 4 meter, kalau tk, tknk.. hehe)

tp meter tu subject to jawapan kau dulu.. tu aku based on lebar 45".. (kalau lebar 60" mcm kain corak kucing kaler kuning tanah pink)

tengss

idya said...

babe, nk tny..

corak2 mcm dlm website ni ade ke?

http://www.etsy.com/shop/FromJapanWithLove?section_id=5177605&page=2

http://www.etsy.com/shop/FabricFromJapan/sold

nadia said...

idya:semua kain tu pjg 1m lebar 110cm..so 45" la..
noted order ko..yg no 20 tu nanti aku konpemkan harga..

corak kartun comel2 tu byk je ade..tp hari tu aku tak amek gmbr sbb family aku suruh cari yg kain bunga2 corak jepun aje..kalo ko nak,aku boleh carikan..bgtau bajet ngan nak corak mcm mana..

simply_lovers said...

tengs babe..

nnt aku tunjuk contoh2 gmbr.. aku nk dlm 1 meter je each sbb nk buat dress / blouse adreanna

idya said...

eh sorry.. td tu aku ye.. hehe

idya said...

babe, contoh yg cute aku ckp tu mcm kt blog ni
http://maymayshop.blogspot.com/

kau tgk:
- heart shape dear
- sweety girl playground
- all about girls
- cuties life style
- polka dot

mcm tu la contoh2 nye.. :)

nadia said...

ok idya..nanti aku carikan and tjk ko contoh ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...