Tuesday, 2 June 2009

jeles...

ohayou gozaimasu..
hari nih pagi2 dok sebuk potong pet bottle nak buat pasu..tnm sprout..
ala2 cam eksperimen mase sek dulu..letak sponge,semai benih,letak kat tmpt gelap...
ni kes nak bercucuk tanam tp malas nak beli tanah...try aa dulu yg x pakai tanah..kalo isi dlm gelas cantik2 cam gelas wine ke leh buat interior umah agi...tp utk first eksperiment ni tamau membazir aa..kang dah idup baru leh cite..
smlm chat ngan kakak ipar(k.long) ..die dok tgh smgt bercucuk tanam kat kg tuh..siap anta gmbr agi...tu yg jeles tuh...dah la halaman luas,idup segar bugar lak tuh sume pokok2 die..tuh die dok nasehat bg tips mcm2 nak bercucuk tanam nih..mcm senang jek dgr die citer...mcm jek la..huhu..
die tnm bawang...

jeles tgk pokok carrot die..

yg hari tu try tanam kat balcony baru kuar kecik2 aje..mcm dah x nak membesar jek nih...haih..
alahh..keciknye...ala2 idup segan mati x mau...

mini tomatoku yg masih ijau..
nmpknye kene byk bersabar la bercucuk-tanam ni ek..x kan la aku nak kene cakap2 ngan pokok mase siram air tu bagi die cpt bsr.....大きくなれ。。大きくなれ。。ade org ckp x betul lak kang...
oh ye..aichi ken(tmpt kami tinggal) dah ade first case influenza H1N1..uwaa..
ingtkan selamat laa sbb dok senyap jek berita pasal wabak nih..x mcm mase mule2 dulu..dok tayang berita pasal tuh ajek...tp..akhirnye kene gak..mintak2 x merebak teruk..
nauzubillah mintak2 dijauhkan la..dan semoga mangsa2 tu sume cepat pulih...amin...

hmm..semalam masak エビチリ(chillied prawn)...ngan sayur campur saje..sdp gak ebi chilli ni..
1st time try..kene letak 豆板醤(miso bean sauce?),ラー油(hot sesame oil,ごま油(sesame oil) baru ade kick..




okeh la...nak g brekfes sat..babai...


P/S:seronok tgk SMAP dah berlime balik..welcome back kusanagi!tp haih..kimutaku tu nye menari,menyanyi mmg gedik laa..perasan btol la die tuh..awat kalo dlm drama ok saje?pelik2...

1 comment:

faezah said...

hoh!! nad, SMAP da lime balik?? lame x dgr citer dorg! giler serius lame! tibe2 wendu!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...