Monday, 1 February 2010

monitoring the b.p..

tup2 dah masuk bulan 2 kan...hayaa...

weekends spt biasa melepak..dulu macam rajen siket pegi jln2 cari pasal,amek2 gmbr..tp lately mood itu agak merundum...tp atas desakan en.hb kami keluar jugak la..die sebuk nak pegi EIDEN(kedai brg letrik) ngan jms(kedai aksesori kereta)..dr kol 7 pagi dah bising soh aku bangun mandi....haih..dah la dua2 tempat tu langsong x menarik dan x kene ngan jiwa aku...tp aku layankan jugak laa..kang die mogok x mau bwk kuar jalan langsong agi haru dibuatnye...

rupa2nye die dok kecoh nak claim free gift utk members kalo dtg kedai rupa2nye...en.hb mmg kalo mende2 mcm ni semangat die terlebey siket..kalo dpt free gift ke,cabutan bertuah ke,kumpul2 point ke mmg laa die jadi x keruan kalo x mencuba...dapatnye tidak pulak....huhuh..
aku kalo dulu mmg malas tol layan kumpul2 point ni..buat dek aje...tp bile dah ngan die nih,nak tak nak serba sedikit terpengaruh la jugak....so dpt la kami bath mat ngan tripod+bag nih...tripod ni comel jek sbb for dg cam and hp..brg free best la kan...




pastu en.hb belikan aku blood pressure monitor nih...yea!ade offer x smp rm60 pon harga nye..ni gara2 3-4 kali checkup b.p aku asyek tinggi je...tuh yg nak monitor kat umah tuh.....en.hb siap soh aku ukur time rasa nak mengamuk,time otak serabut..kadang2 die sengaja je buat aku marah..pastuh terus cpt syg,cepat ukur!!x jadi aku nak mengamuk dah..haih...macam org x betul pon ade..hahah..
tp puas la aku ukur pagi,ptg,siang malam...rendah memanjang..xde la naik mencanak-canak 140++/90++ mcm bile kat klinik tuh.......cuak sgt ke aku dgn doktor nih???tp xpe la..sekurang-kurangnye aku tau kalo ilek2 kat umah tekanan nye normal..amek gmbr byk2 kang leh tunjuk kat doktor as bhn bukti..heheh...




ptg pulak ade appointment ngan dentist..teman kan en.hb..aku cuma buat scaling jek..maybe sbb dah lama x buat rase ngilu sungguh!tp keluar jek rase bersih jek gigi...ringan segala..terus rasa nak sengih tengok cermin setiap masa..klinik gigi kat jepun ni mmg best gile la!!!suka2!

dewadewa..

4 comments:

FF said...

haha..case ko same ngn aku laa nadia..asal buat checkup bp naik cam hampehhh..tekanan mental dibuatnye

chiput said...

nadia, bape ye ko g buat scaling. aku selama dok jpn ni skali pn xpernah g jumpe doctor gigi. temankan org jd translater byk kali la. maji teringin nk buat scaling b4 blk mesia...

ooo..aku tgk baby countdown ko, rupe2nye edd aku cume lewat 3 ari je dr ko. ape2 pn, mudah2an selamat semuanya.amin!

nadia said...

pie:tu la pasal..nak2 kalo ade naishin..2-3 mlm sebelom dah x nyenyak aku tdo dibuantnye..

chiput:x mahal la chiput..1000 yen lebey jek..agipon ninpu san kan ade dpt free check gigi nye 検診券 tuh..kat dlm boshi tecyo..gune la..

aah..edd aku 31 may..kan dulu aku dah ckp dekat2..ntah2 sama x pon ko dulu..hehe..mintak2 ok la semuanye..amin..

btw aku bace pasal arwah kat fb ko..sedihnye..macam2 aku fikir dr semalam...ingt nak share la link story tu kat sini..bleh ek?

chiput said...

sile2. mudah2an jd peringatan utk semua jgk.

ooo..murah je,ye? tp aku rs aku mesti kene mahal gile sbb gigi aku amatlah berkarat. aku xtau pn ken tu bole dpt murah sbb die tulis utk check gigi je. dulu ms pregnantkan fateh, aku xg pn check sbb aku takut aa jumpe doctor gigi. yoshhh! lps ni bole la aku g. nk gigi jd pikapika mcm ko jgk;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...