Wednesday, 29 September 2010

aktiviti bersama bayi& botol susu canggih..

lately,aku dok pening memikirkan aktiviti ngan Hajiq..kekadang nmpk dia mcm boring aje...kang dah boring tu mula la meneriak mintak dukung kan..macam terasa rugi la pulak kalo tak buat aktiviti bermanfaat dok biarkan dia tergolek hisap tangan je kan.....mane lau tau kot dedahkan awal2 kang jadi tensai(genius) anak aku..aminn..:)

jumpa blog k.engku ni....byk betul aktiviti bersama bayi (3-6 months)yg dia introduce..mmg byk info la blog ni...esp utk first timer dan org x kreatif mcm aku...mmg membantu sgt la..boleh la aku try siket2,satu hari satu aktiviti nanti.....mintak2 Hajiq ade respon dan tak biarkan ibu dia main sorang2..eheh..

tukar topik sat..

hari tu pergi Babies r us..tgk ade clearance aprica feeding bottle nih....belek punye belek,ape pelik sgt botol nih??terus cam uii canggihnye!dgn structure dia,ade sensor,ade handle lagi tuh..ni hasil aku google pasal bottle tuh...pic from aprica homepage..


Feature

  • Prevention of any vacuum status to stabilize the out-flows of milk.
  • The structure that reduces the appearance of bubbles to minimize in the discomforts of the belly.
  • Additional heat sensitivity feature make it possible to know whether the temperature is right from the changes of colors.
  • Teats come in small size.

it comes with the handle and the brush..yg penting,structure dia direka utk kurangkan out-flow and bubbles..pastu tukar2 kaler ikut temperature lak tu..kalo panas sgt kaler merah,kalo suhu tepat kaler ungu..pastu boleh la nak start latih Hajiq pegang sendiri guna handle tuh..murah kan 498 yen je?maybe nak habeskan stok..tak pon tak laku sebab....hmmm....leceh siket kot nak basuh ngan strelize sbb byk parts...heheh...ape2 pon tepuk dada tanya selera lah..


aku tataula kat msia ade jual tak brand nih...cuma aku teruja siket sebab 1st time nmpk botol canggih camni..tu yg tempek dlm blog tuh..

ape2 pon BF yg terbaik...:)

walaupon aku tak mampu exclusive BF dgn jayanya,tp aku menyokong 100% fakta itu..


9 comments:

sharEna said...

paling besh part yg ade temperature tuh huhu. xtolah kt msia ade ke tak nad. tp kite x pernah jumpe lagi =p

Ibu Alia Kaiyisah said...

Nad, memang canggih botol tu. Setakat ni, yang kita pernah jumpa pun sudu utk feed baby tu. Brand apa tak ingat tapi sama lah kesnya leh berubah kaler ikut suhu makanan. so ibu2 akan alert lah if mknan tu panas sgt.

*kita pun sokong. BF is the best"

~Serenity~ said...

hi nad..found yr blog thru nuff too..!mmg canggihla botol susu tu, bulih tukar kaler ikut temperature skali..eh care to share yr email..thanx..;)

nadia said...

hehe..ngade2 je kan sebenarnye sensor2 nih..sedangkan rasa sendiri dah bleh tau panas ke tidak..:)

serenity;salam kenal..thanks sudi singgah..
e-mail;nadiaghandhi@yahoo.com..sudi2 la bertukar cerita ye..

Mawar_Mohamad said...

Canggihnye botol susu tu! Thanks drop comment at my recent post,malas nk karang detail sgt mmg campur aduk psl milestone hamzah & entry mkn at teapot cafe hehe.kira update psl dia gak sbb bestlah bw dia g cafe tu dia sibuk nk tegur customers lain je yg tgh nk have tea near our table.senang i nk enjoy my meal while dia duk senyap on his stroller.sgt excited nk start bagi dia solids soon.nk give him home cooked pureed food so soon nk survey mini food processor ;)

lumpkins said...

hahaha...sama lah kita kak nadia...kita pun hangkut satu masa nampak hari tu...tp masa beli ritu 798 kot ...hiiiii

chiput said...

hula! semakin glamer blog ko nadia. kalau x dulu aku je yg rajin bg comment. btw, ape cite aktiviti bersama bayi tu? ko link la blog k. engku tu. aku nk tgk jgk. tq nadia;)

nadia said...

mawar:nanti share2 la resipi solid food ye..

syaz;dah turun siket kot harganye..smgt memborong nmpk..hehe..

chiput:glamour la sgt..suka2 buat kwn,tukar2 cerita aje...aku dah link la..ko cube click kat k.engku tu..kang direct g blog dia..

lumpkins said...

haah...dah turun harga kot...sbb kita beli tu dah lama dah...nak borong baju tak leh masa tu...botol susu pun jadilah hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...