Thursday, 23 September 2010

maluuuunya saye..........

eh eh..hari nih mesti ramai yg dok pulun depan pc book tiket air asia ke tokyo tuh kan?open for booking kol 11 pagi td katenye..rm99 one way tu...harga naik teksi pergi supermarket je kat sini ...huhu......sape nak dtg jalan2 jepun..meh2 aku bwk jalan...

ni nak cerita hari tuh maluuuuuuunya aku...gara2 suke melulu jek membebel tak check dulu..en.ijam tu la...hari tu smgt dia beli nail clipper baru...xde la aku belek nail clipper nye...lantak je la kan..pastu smgt2 nak ketip kuku....fine la...pastu aku toleh sekali..dia ketip kuku dekat2 ngan tilam Hajiq..pastu tak alas lak bawah tuh...biasenye dia alas la kan dgn sehelai tisu ke ape ke xde la kuku2 tu bersepah2.....terus la aku hangen kannnn..cepat jek mulut ni potpetpotpet..kang Hajiq masuk mulut kuku tu kang..budak tu dah la sume cepat je masuk mulut skrg..semua nak dihisapnye...dan bebelan tu pon merapu-rapu berjela-jela la ke topik yg x de kaitan pulak..pendek kata,mmg x bagi can langsong la en.hb nak bela diri....

pastu dah penat ..benti kejap bebel,dia pon tunjuk la ketip kuku tuh......dan terus aku malu terkulat2 di situ....rupenya ketip kuku tu ade cam bekas nak tadah serpih2 kuku tu...lps potong,automatik dia masuk bwh tu,xde la bersepah2....terus boleh buang terus......eh ..sejak bila ade ketip kuku canggih camni ?sejak bila?sejak bila.........................??mmg dah lama ke wujud menda ni??nmpk sgt aku lost ketinggalan zaman kan......dah la tu xde usul periksa pergi membebel je tak tentu pasal.................haih........abes dia sound "tu la ,main cakap je tak check dulu..kan dah malu sendiri......."

ni la nail clipper kontroversi tuh...cheh...tu kat ruang hitam tu la nmpk tu kuku2 terkumpul.......

peringatan la lps ni....nak bebel,check dulu!kang nanti sendiri malu..........lebih afdal lagi,kurangkan la membebel.......huhu...


2.3 hari ni cuaca dah start sejuk........yea2 nak masuk autumn.........aku dah mula bawak Hajiq sanpou(bersiar2 ambik angin) petang2....selama ni malas sebab alasan panasss sgt......kalau weekdays ,setakat bwk dia keluar ke balcony time jemur baju,siram pokok ade la.........kesian Hajiq dok terperap dlm rumah je.....sesekali dpt keluar tuh,dia pon nampak enjoy je walaupon terkulat2 la sikit mata tu sebab terang sgt agaknye.......kerja berat jugak woo memikul budak berat 6kg nih berjalan2..harap2 turun la siket kilo lemak2 aku ni........sambil menyelam minum air katenye.........tp kenapa nak minum air masa menyelam ek?tak paham aku kadang2 peribahasa nih la..........

mane de saye berat?ringan aje laaaa...

6 comments:

Ibu Alia Kaiyisah said...

Nad,
teringin nak pi Japan, tp tak berani naik AirAsia. boleh?. haha.

sharEna said...

kite nak g japan. beshnya dpt jalan2 dgn naurah sekali. time autumn pulak tue (berangan jappp =p)

ohh, klu nk pegi sane, nk tumpang rumah nad boleyy? hihi cam termalu lak sket sbb x tau malu =B

wahh, beshla ketip kuku mcm tue. kite pn baru 1st time tau. excellent invention. nad, belikan satu!!! =p mmg x tau malu hahah

nadia said...

ibu alia;kite tak pernah lagi naik air asia..so tak tau camne service dia..tu yg malas nak beria2 book tuh..dah la bwk infant kan..

sharena;boleh2..tp phm2 je la rumah jepun ni sempit..kalo tak kesah tidur berhimpit boleh saje...tp kene dtg time en.hb cuti la boleh dia bwk jln2..kalo tak,dok umah saje kang..huhu..

betul ke nak nail clipper tu?leh belikan and hantar pakai air mail...tp xde la best sgt pon...(ni gaya dendam kat nail clipper tu lah ni..hehe)

Mawar_Mohamad said...

Salam nad,jmp ur blog through nuffnang :) suka read ur writing.bestnye menimba pengalaman tinggal di perantauan dgn hubby & now ada baby.salam perkenalan dari mawar :)

chiput said...

nadia..aku nak nail clipper tu. nk hadiahkn kat kakak aku. die skang ni sibuk carik ketip kuku kaler gold yg xberape nk ade jual dh skang. ketip kuku kakak aku sume hilang sbb org (read: adik beradik sndr jgk) pinjam xpulang blk. lps tu membebel ungkit2 ketp kuku slalu hilang. agaknye kalau aku hadiahkan ketip kuku tu mesti die diam n xbg org lain pnjm dh ;)

nadia said...

salam mawar..eh saya pon pernah baca ur blog tp silent reader aje la...lebih kurang sama kan umur anak kita?hope lps ni boleh byk tukar2 cerita..:)

chiput;nak satu je?tp nih bukan kaler gold tau..kang aku g 100 yen shop tu agi aku belikan..tgk2 sekali kot ade yg kaler gold tu gak..kang dah beli aku bgtau ek..bagi alamat..

n sharena ,kalo nak bagi alamat gak ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...