Monday, 27 September 2010

DPT 2nd dose & open house..

oh malas nak tulis byk2..otak weng dah dekat seminggu insomnia...mmg mcm hape dah rupa aku...mata lebam muka sembab...no,no..bukan sebab Hajiq..budak tu elok je tidur memalam..nanti2 la aku cerita sebabnya......

jadinye ..layankan aje la diari bergambar penuh gmbr Hajiq je ni.....

Last friday,bwk Hajiq amek 2nd dose DPT vaksin...byk nye lahai injection nih....ntah bila nak abes....tp aku takut la tgk parut BCG dia..dah start membengkak so nmpk lebih obvious ..

percubaan menggedik dgn doktor..

susah dah nak dpt tangkap gmbr die senyum pandang camera..asyek buat muka control macho je sekarang...

takut kan menggerutu camtuh..

Weekends pula dipenuhi dgn open house...Sabtu rumah k ainun di Toyohashi ,smlm pulak rumah newly wed yus&ilzam....meriah betul la sesekali jumpa ramai2 org ni.....Hajiq masa awal2 smp menangis tak ingat...asal org pandang je,mula la muka mencebik-cebik...terkejut agaknye dia tak pernah2 tgk org ramai gini.....naseb baik 2nd day dah okay...kemain semua org nak ditegurnye pulak...nmpk gayanya kena bwk g jumpe org selalu la ni bagi dia tak takut org sgt.....thank u tuan rumah sebab sudi jemput...terpikir-pikir gak ni nak wat open house jugak minggu dpn..tp itu la..rumah ni sempit..dah la sempit barang penuh mcm hape...dah la tu..dapur gas satu jek berfungsi..yg satu tu ntah napa la sumbu dia..tak hidup langsong dah......jenuh la nak msk utk ramai2 pakai satu dapur aje.......hmm..maybe jemput siket2 aje la kot...tak pon bagi2 kan ikut masa ke.....tgk la camna nanti.........

aisey..Hajiq x pandang camera pulak..

buat muka sayu pulak tgk kwn dia merengek..



beza 2 bulan je ngan udin nih...tp udin smgt...geram je ibu tgk tgn ngan peha dia..

ibu,Hajiq rasa Hajiq nak berjalan terus la..tak rock la nak meniarap2,merangkak2 dulu nih...boleh?

hmm..semua org kata muka Hajiq mcm budak besar dah..x macam muka baby 4 bulan....badan pulak tak padan kurus tp keras,kuat..melonjak nak berdiri aje kerjanye........eh eh budak nih....main nak cepat aje semua...keluar dulu dah la x menyabar-nyabar..aisey..mcm cepat aje anak aku matang nih....can't barely catch up........kang dah besar sure takmau kawan ibu dah...sob2..

6 comments:

kew_chop said...

memang menggerutu camtu bcg tu. kalo tak menggerutu maknanya tak jadi suntik tu.
betulla hajiq makin macho arrr..

Ibu Alia Kaiyisah said...

Hajiq, kita jalan terus lah. tak payah meniarap/merangkak. Tak macho lah kan. He he.

Molatnya mata dia...

sharEna said...

huhu..cam kesian je tgn hajiq jd mcm tue. tp rasanya mmg kene mcm tuelah nad. baru bcg tu kire jadi. seb baek bcg kt msia ade 1 jer...itu pn jenuh nk baek mase naurah aritu. mkn berbulan la jugak. skrg da x membonjol & cantet jer. bg ibu yg hampeh membonjol cam batu =p

nadia said...

murni;itula..ni dah nmpk mcm ade nanah2 pulak..bagus la kalo jadi..hajiq ikut abg zayyan aa nak macho jugak..

ibu alia;itu la..malas betul dia nak meniarap..kerja nak soh org dirikan aje..budak2..

sharena;itu la..doktor jepun tu kata injek byk2 jarum kecik2 nak bagi kurang parut..tp rasenye macam lagi horror je parutnye dr bcg msia..pelik betul la..

chiput said...

nadia bebeh! bcg al-fateh jd cantik je bile besar. ade nmpk titik 7 ketul kaler putih yg sgt cun n xtimbul. mmg xde parut sgt. tp ms kecik2 xde la sampai bernanah. bcg an-naem plk yg xcun. lame betul nk baik bcg nye.

nadia said...

chiput,mintak2 cpt baik dan cun mcm abg fateh punya..tanda bcg ni cam cop la budak nihonsei kan..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...