Tuesday, 21 September 2010

jishin nai........

hari ni patutnye ade Hajiq nye 3-4 months check up...sponsored by city hall dekat nearest pusat kesihatan......hmmmmm...en.hb x dpt cuti ....hmmmmmmmmmmm....panjang betul ngeluh....

dousyou........(nak wat camne...)..

1st time nak pergi berdua je dgn Hajiq....nak kene bwk segala mak nenek kelengkapan dia..nak bwk stroller ke pakai baby carrier je?kalo stroller,x yah pikul brg berat2..tp kalo dia x mau dok diam dlm stroller ,nak berdukung je mcm mana?kalo dia ngamuk mcm mana?dia dah la skrg ni nangis tak agak2........dah la kene berjalan kaki ngan naik public transport...........

oh oh oh........

yappari ........jishin nai naa(x de konfiden).........

terasa lemah sgt ,mcm helpless sgt without him............

pastu rasa nak marah ngan diri sendiri ape mende la yg ko takut sangat x boleh nak handle Hajiq srg2 kat khalayak ramai.....anak ko sendiri okeh!(sambil berangan ketuk kepala sendiri..)

pastu mula la terbayang-bayang,kalo emergency apa2 and en.hb out station ke hape mcm mana.......

kuatnya ibu2 yg yg long distanced relationship..ibu2 tunggal.........hebatnya mereka......

ke aku yg memang terlebih mengada??

should i go and try my luck...or should i just wait for the weekends and buat check up kat private saje.......hmmmmm.....

benci tau mende senang tapi pikir byk sgt smp jd susah mcm ni...benci..benci..

6 comments:

lumpkins said...

paham kot sikit2 perasaan kak nadia....dulu2 masa dok jauh2 leh je gi shopping sorang2 skang dah duk sama...kalau dia tak de nak gi beli ayam kat amica pun cuak...aiyoyo...

anyway gambatte hajiqu-kun mama...you can do it!!

Ibu Alia Kaiyisah said...

redah je Nad. bila dah try nanti baru kita tau kemampuan kita nak handle anak sendiri. Insya-Allah semuanya akan dipermudahkan. :)

FF said...

Haha pahaaam..
Kalo aku, maybe aku redah je pegi. Sbb aku tensen kalo nnt ayie igt aku mcm bergantung sgt kat die..haha ego tak bleh blahh..

Eh tp tgk mood gak la. Kalo malas nak pikir byk tggu saje weekend!:)

chiput said...

insyaAllah boleh nadia. aku dulu bwk fateh sorg2 ms 4-month check-up. bwk bb carrier. naik bas dkt 1 jam. OK je nadia. belum cuba belum tahu. dh cuba nk keluar selalu. once ko dh cube..nnt mesti gatal nk g mane2 berdue dgn haziq jeee;)

Teratak Hami said...

try sahaja Nadia, 1st experience... jgn pulak naik public transport masa org g kerja pulak ye :-)

nadia said...

dah selamat pergi dan balik dah pon..arigatou semua org..komen2 kamu telah memberi smgt yakin boleh kpd saye..HIdup mummy power!!..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...