Thursday, 2 September 2010

aktiviti sepanjang hari..

tgk tv pagi td..FUJIMON & YUKKINA dah kahwin rupanye.. aku dari mamai2 terus segar jadinye..heheh..oh yg laki tu pelawak..yg pompuan tu hmm...model,penyanyi,pelawak pon ye..mula2 ingtkan cam x sesuai je diorg ni tp lama2 mcm comel pulak..tak sangka pulak terus kahwin..jodoh namanya tu....

pic googled..

otak skrg pk nak buat kuih raya tp bahannye xde..tunggu weekends la nmpknye..baju raya udah siap bentuknye.....caya tak caya aku berjaya jahit baju 2 pasang sorang..(senget benget,cacat cela belakang kira...)tapi semua part leher tak setel lagi...itu la blaja x khatam abes..masa maklong ajar jahit tulang belut tu nmpk cam senang...tp bila buat sendiri..hilang ingatan terus........so how?

hari ni entry bergambar aje la..gmbr aktiviti hajiq spjg hari.....mamat ni kan...dah bosan dok terbaring aje..lama siket terlentang,mula la mulut bebel2....nak soh meniarap,x pandai lagi...cam xde gaya2 nak meniarap lagi je..nak dkt 4 bulan dah ni..jgn kepala berat sgt ada batu dlm sudah...takpe la jiq..take your time...マイペースkot dia nih..mcm ...............jadinye,sebab aku x larat nak dukung sentiasa,kejap2 aku tukar2 la position dia bagi tak bosan...

mula2 baring kat play mat dia..semua mainan aku gantung situ..hahah..mula2 tu dia tenung aje..tp lately dah boleh capai2..boleh la menda ni bagi dia leka sejam dua..

kang dah penat,tertidur sendiri.....kalo dulu,selagi tak dipeluk,didodoi..jgn harap la..alhamdulillah dah makin senang jaga Hajiq..


ni pulak percubaan meniarap..tp aku la yg tiarapkan..mula2 tu kepala asyek tersembam ke bawah je..tp skrg leher dia dah tegap siket..lama la siket bertahan dia angkat kepala tuh..

tgh geram camna nak capai mainan dia nih..

dah x berjaya tu mula lah mintak simpati..

pastu dah x de org nak tlg,mula la merajuk,cebik2 nada 悔しい..lawak gila la..best rupanye buli budak nih..hehe..

yg ni kerusi boss dia..eh aku suke la Bumbo chair ni...sebab everytime dudukkan hajiq,x sampai seminit sure dia burp punya...kalo aku yg tepuk2 burpkan mak aii..lamanye nak tunggu...cam magic pulak kerusi ni....tp x leh lama la dudukkan dia kat sini..kepala,pinggang dia masih tak kuat....masuk 5-6 bulan nanti baru dia boleh control bagi tak terhuyung-hayang kot...

kepala pndg bawah je..sian pulak kang sakit tengkuk...

mula2 elok je suka dpt duduk sendiri...

tiba2 angin pus2 dtg..mencebik-cebik la mintak dukung..


best kan jadi baby??hehe...

3 comments:

sharEna said...

wohh..tetibe byk pulak gambo hajiq. maybe mak dia da rajen =B anyway i like =D

bumbo seat cam mahal nk beli kt msia. naurah skrg da x layan da mainan baby2 nih. akal sudah byk. demand pon lebey. dia dh tau mainan itu semua utk khayalkn dia spy ibu dpt tido lame jer hahah =p

chiput said...

wahhhhhhhhhhhhhhh!!!!!! fojimon kawin dgn yukkina?!!!!!!!!!!!!! wahahahaha! teringat heksagon plk tetibe!

nadia said...

sharena;aah mak dia terlebey rajen..x leh makan,xde la kerja nak buat..boleh?hehe..
itu la lama2 budak2 ni makin pandai..skrg ni hajiq masih tertipu lagi la dgn mainan2 tu..esok2 tatau laa..

chiput:ye chiput ye!aku bajet zettai furareru fujimon tu..sekali tup2 kawen.kot ye pon konyaku la dulu ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...