Monday, 27 July 2009

appreciate..

ohayou gozaimasu...

wah2..rase nak demam dah aku nih..penangan g toyota oiden matsuri smlm...hajat di hati nak tgk hanabii lagi..tapi HUJAN lebat gile ok!!..tp seres best!!!bukan senang woo dah tua2 ni nak dpt main ujan..tp gmbr blom transfer agi..so nanti2 la aku citer..agi pon sume mesti dah bosan cite hanabi..mcm la aku srg saje yg tgk kan..huhu..

okeh.berbalik kpd tajuk..tiba2 aku mcm dpt pencahayaan agung masa bertapa sepanjang weekends nih.hahah..so ,ni last aku nak meluahkan isi hati aku nih..and i decide to move on........insyaAllah..

straight to the point...aku semakin tua dan semakin sensitif..sume mende aku nak terasa hati..lain sungguh dgn sikap aku masa zaman muda remaja..
secara jujurnya..aku iri hati melihat rakan2 sebaya aku bahagia dgn bayi mereka...aku iri hati membaca blog org yg bercerita pasal bayi mereka..aku sedey bercampur gembira melihat rakan2 lain bahagia...aku sayu mengenangkan kandungan ku yang tidak kesampaian..sampai aku rase x confidence dgn diri sendiri,salahkan diri sendiri dan rase nak lari ,tak mau jumpe org saje...aku terlampau mengikut perasaan sampai aku lupa ape yang aku ada sekarang...

siapalah aku untuk mempertikaikan apa yang Allah telah aturkan untuk aku?

aku lupa masa aku xde bf dulu..aku selalu mengeluh pada rakan2 kenape diorg jek bertukar2 bf..aku hapah pon xde..mampu ke aku kawin nih??dan Allah menyahut permintaan ku..die temukan aku dgn en hb..dan aku yang tak pasal2 kahwin dulu dr rakan2 lain yang selalu mendengar keluhan hati aku ...aku lupa sesunggunya amat mudah kalau sesuatu tu dah meant to be..

aku lupa aku sering nasihatkan rakan2 yang masih solo yang kalau ade jodoh x ke mana..x yah tunggu sangat...makin kite tunggu ,makin die lari...pandai aku cakap..tp bile jadi kat diri sendiri..hari2 aku menunggu..hari2 aku mengharap....

dan sekarang...aku buat keputusan dari aku mengeluh mengenangkan naseb mengharapkan mende yang belum pasti..baik aku appreciate now..ape yang aku ade sekarang...
semua mende pasti ade hikmahnye..berilah aku kekuatan ya Allah untuk meredhai apa yang telah Engkau tentukan buat ku...

aku tulis ini bukan untuk meminta simpati...tp sekirenye ada sekelumit simpati di hati kalian yang membaca...janganlah tanya aku bile nak ade baby...kerana aku tiada jawapan itu..kerana Allah saja yang tau jawapannye..dan sebagai rakan,doakan lah aku..dan insyaAllah aku akan doakan kalian semua bahagia,gembira di samping yang tersayang...

dan kepada en.hb yg aku tau x akan baca blog ini..
syg mintak maaf kerana selalu mengeluh..
syg mintak maaf kerana sering mengikut perasaan...
syg tau ayg suke budak2 tp ayg masih mampu menenangkan diri...
insyaAllah our time will come...amin..

okeh..sudah...
esok aku akan mulekan hidup dgn semangat baru...

marilah kita sama2 menghargai apa yang kita ada sekarang.....dan bukan hanya menyalahkan keadaan tetapi berusaha ke arah yang lebih baik...


P/S..ya sesungguhnya aku malu dan rase x cool menulis entry ini..tapi aku agi malu menipu diri sendiri dan memendam saja...aku cuma ingin let it go dan mulakan hidup baru..けじめをつけたいの!

6 comments:

FF said...

aku tatau nak ckp camne la nadia, tp betul la ko ckp.DIA dah plan semuanya utk kita.your time will come,iAllah.

'The Event ordained by Allah will come to pass,so seek not to hasten it' (An Nahl:1)

Ms. Too Much Stuff said...

gandhi!! i totally don't know what you're going through. T_T

but i know you need a hug. *hugs*

ultimate bittersweet entry. :)

Balik Malaysia cepat! Sini ramai kawan!! :D

chiput said...

~ ALLAH KNOWS WHAT IS THE BEST FOR U ~

byk2 sabar nadia. aku pn dulu lmbt gak dpt fateh. dulu ari2 dok ckp kt enchek suami,"nak baby. nk baby”. Bile aku check blk, mmg semuanya ALLAH dh aturkan dgn bijak. mmg ALLAH MAHA MENGETAHUI ape yg kite xnmpk, ape yg kite xtau, mirai kite. SEMUA ALLAH TAHU.

kalau Allah bg baby kt kitorg awal2 dulu, aku rs sure aku xterbwk. class M1 byk gile. siap masuk hutan bagai. tambah plk kami due2 xde scholar ms tu. harapkan baito hubby 8mang/bln.

shojiki aku ckp, spjg aku pregnantkan fateh, aku pernah mkn nasi goreng pg,ptg,siang mlm 2 minggu berturut2. alhamdulillah jgk spjg aku pregnant aku xpernah mengidam ape2. kami xde kete. sampai aku 7bln, aku still kayuh beskal dkt 3km nk beli stok mknan(hubby xbg, tp aku ngade2 nk ikut). Aku xde 1 pn baju pregnant. Kitorg shopping brg2 Fateh 3 weeks b4 die lahir sbb enchek suami dpt scholar tunggakkan btol2 1 month b4 Fateh lahir. Itu pn cume beli 6 helai baju + pampers+ oshirifuki (dh terbiase idup cukup mkn..nk shopping pn pk 2,3x) - wlpn idup ssh sikit, aku rs dlm idup aku, ms tu la ichiban shiawase~ buat ape2 sume same2. Nanka kdg2 rs mcm nkmodoru blk je ms tu-

OK, ape yg aku nk ckp kt sini, setiap org lain ujian yg Allah bg. Mcm aku ckp td, kalo Fateh lahir awal, sure kitorg 2 dh taigaku masters dh. Bila dh ade Fateh, idup dh stabil, hubby plk kene blk M’sia ngajar. Aku xabis masters lg. Tinggal la Fateh dgn aku 2 org kt sini. Fateh xsmpt pn celebrate 1st birthday die dgn Ayah nye. Nnt dtg plk ujian lain utk aku. Kene berpisah dgn Fateh plk 1sem. Kdg2, Allah xbg ape yg kite nk. Tp, Allah tau ape yg terbaik utk kite. Aku sikit pn xkesal dgn qada’ yg Allah dh ttpkan utk aku sbb aku tau ni mmg yg TERBAIK utk kami.

Always look at the brigt side, dear:) Cherish the moment dgn enchek hubby puas2. Nnt bila dh bertambah sorg, dh ssh nk rabu2 mcm ms ber2. Tanggungjwb dh ber+. Kdg2 terlps pndng enchek suami. InsyaAllah, ade la rezeki utk ko nnt.

maybe kite rs idup kite ssh. Tp, ade org yg lebih ssh drp kite. Jd, appreciate every single thing Allah dh ttpkan utk kite.

p/s: gomen nadia..xsedo terpjg. boleh buat blog sndr plk kt comment ko. ape2 pn, gambatte ne!

nadia said...

FF..pie ek?amin..
gut luck sis!semoga semuanye selamat..

nadia said...

nadiah..thanks..aku balik ko x peluk siap..hahah..tuh la..dok srg2 xde kwn sini tuh yg emo siket kot...

nadia said...

oh chiput..seres leh buat entry blog..atama de wa wakatteta kedo,kokoro ga doushitemo wakatte kurenai no..sume org ade mslh sendiri kan..ko pon yoku yatta!!nanti dah bsr fateh kalo cite kat die mesti die kandou dgn pengorbanan mummy die..arigatou!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...