Monday, 13 July 2009

impian tercapai...=)

akhirnye....setelah 7 tahun nak masuk 8 taun aku kat jepun nih..sabtu lps baru aa aku berjaye pegi ke himawari-batake..(ladang bunga matahari)..yes!yes!yes!

kami pergi yang kat hana hiroba,minami chita..mule2 ct&rahmat nak ikut..last minute diorg cancel lak..dating berduaa cam biase aje la nampaknye...hmmm..xde la byk sgt bunga nye sbb die cam tanam step by step..so that kembang pon step by step..agipon br bulan 7..kalo bulan 8 nanti insyaAllah agi byk kot..tp sbb aku dah malas nak tangguh takut kanggg x jadi cam thn2 lps ktrg g gak laa..nak masuk byr 600 yen srg..agak mahal tpppppp leh kerat bunga tuh,bwk balik 5 btg sorang..so kire berbaloiii aaa..

ni peringatan utk krg yg x pernah merase agi..aduh..mcm berperaaaaaang tau nak menyusup dlm ladang tuh...bunga tu dah la rapat2..tinggi mau sekor2 lebey kurang 2 meter lebey...mmg mencabar sungguh laaa...pastuh satu agii..jgn laaaa pakai baju,suar atau tudung putihhh...aku yg lembab ni pakai tudung putih sesuke hati..abes kuninnnnng kene debunga2...adeh..seb baik leh ilang...


tppppppppppp...seresss lawa...walaupon kami pergi waktu matahari terik kat atas kepala..seres x terasa dah panas...
hmm..mule2 x nmpk ape yg lawa..ye laa..masuk dlm tu..ape pon x nmpk..sume nye tinggi melampai,mcm dkerumuni raksasa2 jek...tp bile naik 展望台(platform tinggi siket) baru laa nmpkkk....subhanallah..
bygkan la..bunga matahari satu pon dah impak besar ni kan la pulak beratus2 .....

tp nak pilih bunga matahari yg nak di bwk balik,nak kerat batang die yg besar2,nak bwk balik 10 btg bunga yg maha berat ngan nak amek gmbr agi...pergh..mencabar...baik jyunbi(bersedia) la bwk ape yg penting jek..aku siap ngan handbag segala mmg mendou(leceh) la..

so ni gmbr yg sempat kami tangkap..njoy....


himawari-'man'

kerat2 jgn x kerat..









so.ape perasaan aku?hmm...aku mmg agak murung kebelakangan ini(atas sebab2 peribadi yang terlalu private utk dikongsi)...
so dgn melihat bunga matahari ni...terubat siket hati aku、dpt berkongsi sedikit smgt dan keceriaan ciptaan Allah swt ....=)

ひまわりに本当に元気づけられた。。感謝。。
ひまわりみたいに前向きで、全力で太陽と向き合うように私も自分の人生を、自分の歩むべき道と向き合えられるように。。。

2 comments:

chiput said...

nadia..jauh x ladang tu? nk g jugakkkk. nak dating dgn anak bujang ku b4 anto die blk 4 good.

nadia said...

chiput..kat minami chita..kalo dr tmpt aku sejam lebey..tp kan..aku check kat gifu pon ade..kat ogaki..ko try g yg tuh la...mesti dekat siket ngan tempat ko..alaa siannye kene berpisah ngan anak..sure tsurai kan..tp pengorbanan tuh...ganbare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...