Tuesday, 3 August 2010

aksi di pagi yang hening..

Hajiq lately memang bangun awal,kecoh-kecoh nak join bapak die mandi time nak g kerja tuh tau..aku sebuk nak siapkan sarapan(sedangkan bakar roti ngan tuang air aje)..die sebuk2 gak nak sarapan,nak mandi..haih budak botak ni..lepas baba g kerja kita tidur la balik jom.....jom la...bukan hape,mlm die bangun dua kali kol 2.30ngan kol 4.30..pastu kul 6.30 tuh la..dengan aku kena sambung pump nye lagi..pastu bila die tdo balik lepas2 tuh aku dah tak boleh tidur dah sebab dah terang ngan byk kerja umah lain..tak ke tingtong kepala aku tak cukup tdo..yang pelik nye baby ni dok bangun tidor bgn tdo tak pening pulak pale diorg...

tapi geram geram aku pon,tengok die senyum memang cair hati mak weh......terus tak jadi marah...ilang semua masalah...kadang2 kita lupa kuasa SENYUM tuh kan..simple things macam tuh boleh buat hati berbunga sepanjang hari...sometimes aku rasa macam terbalik pulak..banyak benda boleh belajar dari baby nih,bukan kita yg ajar diorg..cuba tgk diorang tidur senyum aje....ade org tua tidur senyum2?jarang kot..tidur muka miserable,mengeluh ,meracau ntah hapa2 ade la...


jadi,kesimpulannya..senyum lah pada org tersayang..pasti hidup lebih bahagia..
bangun pagi senyum ..ade masalah senyum..kene kencing,kena muntah baby senyum..suami balik lambat senyum..masak tak sedap pon senyum......ni peringatan utk diri sendiri nih..

nih video budak botak + masam+bucuk awal2 pagi kecoh2 attract attention..semoga kamu-kamu dan saya yang kurang senyum tu pon tersenyum tengok video ini...

jgn boring ek tgk muka Hajiq..mak die yg excited amek video pakai camera baru..







"When babies look beyond you and giggle,maybe they're seeing angels"
-Eileen Elias Freeman-

bajet angel pulak dah aku nih..heheh..

ps;hi atok skudai,rindu Hajiq tengok2 la video ni ye..

ps lagi;pening aku nape font ni tunggang terbalik macam nih...

3 comments:

Ibu Alia Kaiyisah said...

hihi.

sangat setuju dengan kuasa senyum. kalau pagi2 lg muka dah masam mencuka, terus spoil mood satu hari.

suke tengok Hajiq tido sambil senyum. tenang je rasa. kadang betul apa nad kata, banyak yg kita dpt belajar dr baby. sama ada kita perasan ke idak, itu wallahua'lam.

mrs tEppEi said...

kite kkdg bile terbangun 2-3pagi utk sesi pumping, pandang2 Naurah nmpk dia senyum2 dlm tido. teros diri sndiri pon senyum mcm berbalas senyum pulak =B

nadia said...

ibu alia ;betul3x..bila dah ade baby ni macam2 menda baru perasan..benda2 kecik yg selama ni amek lekeh je..

shareena;itu la..memang dah tak larat nak pump..tapi tgk muka diorg ni terus semangat balik kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...