Thursday, 19 August 2010

cerita semalam..

mcm dah lama je tak tayang gmbr food dlm blog nih rasenye...nak masak pon terkejar-kejar ..kejap2 jenguk budak motak tuh.. apetah lagi nak ambek gambar...tapi sebab smlm special siket,aku amek la jugak gambar menu yg x berapa nak special tuh...

cuma buat blueberry baked cheese cake ngan chicken chop,roasted potatoes,肉アスパラ巻き(asparagus balut ngan daging)..nak buat coleslaw kobis takde pulak...tambah ngan kurma,buah peach,air..itu la menu berbuka semalam...jadi la utk makan berdua..yg penting hasil tgn sendiri ..sedap tak sedap belakang kira..huhu..kek tu ade lagi 3/4 dlm fridge tu..terliur2 pulak aku tgk gmbr nih...cis..kang buka nanti ade yg abes sebijik kek ni kang.......sape lapar jgn tenung skrin lama2 ye...



hadiah?tak de maknenya nak surprise2 ..sekang ni aku dia main tanye je ape aku nak..aku pon jwb straight forward jek..malas dah nak bagi hint2..selindung2 kang nanti bukannye die paham pon ..haih..suami oh suami..bila die tanye,aku yg berhemah ni jwb la nak revitalift eye contours roll-on ni aje la..dah mata aku serupa panda dah asyek berjaga mlm,2-3 jam sekali bangun..tu yg rasa penat sgt mata..line hitam bwh mata tu pon dah kemain menonjol..so ,tgk kat iklan nmpk cam best je mende nih..hari tu dah cari kat drug store tp punye la famous smp abes stok..en.hb cari kat jusco baru jumpa..mende ni takyah sapu2 krim sendiri..golek2 je cam massage keliling mata tuh pakai roll-on ni..dlm tu ade lotion( 15 ml )je tp hujung dia tu metallic ball..rasa sejuk je lepas pakai..mintak2 berkesan la...




Hajiq pon of kos la dpt hadiah..beli online aje..kebetulan semalam br sampai..Bumbo baby sitter..eh eh.org yg anniversary hadiah dia yg lebeh2 ek..tak rasmikan pon lagi..nanti aku try dudukkan dia tgk camne..hari tu try kat babies r us mcm okeh je nampak...tp kene monitor jugak la sebab kepala dia masih terhoyong-hayang...



karang kalo amek gmbr boss kecik ni duduk kerusi boss buntut gajah dia ni kang aku upload la ek...

3 comments:

Ibu Alia Kaiyisah said...

Nad, baked cheese cake tu nampak best. kita cuma pandai wat yang frozen punya je. boley share recipe tak?. hihi.

tEppEi@sharEna said...

ishh..apasal seme gambo nampak menyelerakan nihh?? adekah sbb berpuasa & skrg sdh pkl 2.13ptg???

naurah xde pon bumbo seat. cam mahal je kt msia nie. jepun murah tak?? =p

nadia said...

ibu alia,ikut resipi kat belakang pack kotak cream cheese tu aje..tp aisey..dah terbuang pulak..kang kalo nak buat cheese cake lagi n beli cream cheese tu kite salin ek..

sharena;tak lama je lagi nak berbuka tu..sabar2..
seat tu tgk kat kedai mahal tp beli online dpt murah la jugak..cuma kaler limited..murah2 pon bile convert RM jd mahal jugak..hehe..yen kan mahal skrg ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...