Tuesday, 24 August 2010

photoshoot sendirian berhad..

lama betul aku tangguh story obon yasumi(summer hols) hari tuh...takde la g mana pon kan..dah kata pon panas yg amat...ramai weh org jepun mati 熱中症(heat stroke)..nmpk sgt panas tahun ni agak melampau...tp takkan la nak dok berkepam kat umah dlm air cond spjg masa kan..not good...so,bwk la hajiq meninjau dunia luar...actually dah lama nak amek gambar hajiq ala2 outdoor photoshoot since dia dah besar siket ni kan..kalo masa baby sgt bwk pon x guna..sure dia x bukak mata silau kan...lagipon x byk gambar ngan hajiq yg proper pakai tudung semua..byk gmbr cekci dlm umah aje...so one day ni x berapa nak panas,ktrg g la taman ngan sungai area2 toyota nih...taman tu bosan la jugak tapi bestt sebab ade rumput carpet chantek..sesuaaaiii la buat background..


best betul rendam2 kaki dlm sungai tuh..cetek je..byk budak2 je pon yg mandi...jgn renung lama2 gmbr muka aku besar gedabak tuh kalo x mau nightmare tdo mlm kang...fail la nak amek gmbr bertiga..


sebenarnye ade agenda lain g sungai nih..nak g cari batu sungai utk bertungku..hampeh3x..anak dah 3 bulan baru nak bertungku kan..en.ijam nih la..berbuih dah dulu masa pregnant aku suruh cari batu sungai..1001 alasan dia..haa hamek hajiq kuar awal sebulan..dah kelam kabut gitu xde maknanye baru nak cari batu kan..dah aku ngelat bertungku sekarang baru la nak insaf tgk perut mcm ade adik kembar hajiq tertinggal dlm tu x sempat nak kuar sekali..*nanges*......dah alang2 tu kan,terus bwk balik 3 ketul..tamak haloba..rasa nak letak tiga2 ketul atas perut bagi kempis terus...*melampau*..merasa la aku anak dah 3 bulan baru nak berpantang...isk..



oh lately terasa ramai org pregnant,bersalin kan..congrats dart n syaz..wah2 ibu muda ...terasa2 tempias ke'shiawase'an ....enjoy pregnancyhood!walaupon sure la x senang duduk 9 bulan tu kan..hehe...teringat2 dulu hari2 tgk cermin bila la perut nak besar,bila la baby nak gerak..tiap2 hari tanya en.hb baby ok ke ?baby ok ke?smp dia malas nak layan...tp seriously RINDU saat2 itu...

Haziq Naufal kesayangan ibu;

Ibu loved having you inside of me..
but Ibu was really,really,really happy when you are finally here...


dewadewa...

4 comments:

tEppEi@sharEna said...

jalan lagi ke lemak kt perot nk mencair after 3 months nad???

hahaha....x pernah dibuat org macam...

bantai jelahh =p

Ibu Alia Kaiyisah said...

haha. nad, serupa ada adik kembar yg tak keluar lagi yek. sungguh takleh tahan nak gelak. :D


nway, selamat bertungku. saya dulu pun selalu ngelat skang ni baru rasa kesannya. padan muka saya. huhu.

lumpkins said...

uwahh...kak nadia thanks...n sangat paham perasaan tu...kita pun hari hari pikir bila lah nak rasa dia gerak2...perut dah besar dah....besar angin je lebih...hiiiiiiiii

nadia said...

sharena,saje je kan nak patahkan smgtku..ntah2 kang balik umah die pon g selongkar cari batu tungku balik..hehe..

ibu alia;itu la ni..skrg baru nak insaf..walaupon dah terlambat ..better late than never..ewah..

ntah2 betul ade adik kembar hajiq tertinggal dlm?sudah.......

syaz;kang dah masuk 3rd trimester nanti baru la terasa betul2 pregnant..awal2 ni warming up aje..eheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...