Tuesday, 21 December 2010

cerita weekends yg biase2 aje..

jumaat malam en.hb balik awal..terus ajak pergi kedai cyuko(recycle shop)..mementang baru dpt gaji kan,semangat pergi cyuko...org lain dpt gaji bonus bagai pergi kedai mahal2,kami pergi cyuko aje..haha..memang hobi betul la menambahkan barang2 lagi kat umah yang dah takde space ni..siap la nanti cuti akhir tahun ni aku pergi kemas,jual balik semua..haha..tapi kali ni sangat best sebab byk dpt tambah mainan Hajiq..tapi semua mainan berilmiah la..rase2 mcm dah nak rupa tadika pon ade rumah aku ni....isk..tp en.ijam la sakan dpt beli mr wish punye seat cover..dah lama dia cari,takut sangat la tu aku ngan Hajiq buat kotor kat kereta dia tu..kate hari tu abes dah tumpah susu tepung dlm kereta..hihi..then pergi nittori kedai perabot dan interior rumah nak cuci2 mata..kat situ pon sudahnye beli periuk baru utk masak bubur Hajiq ngan playmat yg mcm puzzle tu utk dia..aih....pergi kedai perabot pon brg Hajiq jugak yg disambar..tengok brg2 rumah cantik2 ni memang rasa tak sabar betul la nak duduk rumah sendiri..mintak2 ade la rezeki kami nanti...dah en.hb nmpk aku ala2 muka monyok aku sorang je tak dapat ape2 ,dia ajak la esok g nagashima outlet tu nak cari barang aku konon......tp end up dpt beli baju dia aje...udah la baju dia tu sepasang boleh dpt 5 pasang kot baju aku.....tp takpe la..sebab dia setaun 2 kali je beli baju...kite bagi can la..

jadinye,nak mengubat kepada hati aku yg lara tak dpt shopping utk diri sendiri ni of course la dia bawak makan sedap kan..loser betul la kan tengok food je dah boleh senyum balik smp ke telinga kan...nak buat camne..camne aku cuba pon,rasa mcm aku dan makanan yg sedap2 dah tak boleh dipisahkan dah ...huuu......how sweet.....pwftftggr#%

jadinye,kami try kedai sushi baru kawan jepun dia rekemen..dekat2 dgn nagashima jugak la..sedappp tapi mahal siket la dan tak byk pilihan kalo tak makan yg mentah ....ok ,jom menjamu mata......

oh ni menu lunch kat restaurant dlm outlet..

yg sushi ni dinner tp beza 2 jam je dr lunch..apekah?

ni anago dia punya la of kos..aku x minat..

oh salmon bakar ni terpaling favourite ..

oh yg seafood salad ni pon harus ade..

miso sup ade udng besar a(ise ebi) seketul..

seafood tempura..

tapi takde la teruk sangat kot kan kalori dia kalo banding makan nasi lemak,roti canai bagai..nak jugak tu bela diri...:P

sebelum balik.sempat amek gambar kat sungai bebetul depan kedai sushi tu..best ,tenang aje pemandangan kat situ..tp dah nak senja mase ni..so,snap2 2,3 keping terus balik....


nampak nabana no sato dari sini..


sekian dari saya yg tgh berusaha dptkan mood kembali..tapi ternyata hambar..huhuhu..

4 comments:

sharEna said...

dah la tue. jgn sedih2 lg nad..x best arr bace entry dlm mood sayu..keh keh =p

gambar yg last2 tu mmg superb. nice scenery =)

nadia said...

takde la sedih pon.hehe..mood je tak mari lagi..eceh..tq dear..

Mawar_Mohamad said...

all the food looks soooo yummy!lucky u nadia dpt mkn japanese cuisine slalu sana.sure yg paling fresh terbaaaaik!

nadia said...

betul..sini punye mmg fresh...tu yg ape tak mkn mentah pon boleh jadi suke kalo try sushi kat jepun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...