Monday, 6 December 2010

syoknya naik flight dengan boss kecik..

alhamdulillah.....selamat pergi dan balik...

percutian ke seoul berakhir dgn aman tanpa sebarang perang,letupan whatsoeva..haha..seb baik tak cancel flight..kot tak menangis tak berlagu...

dan sekarang nak muntah pilih gmbr dan mengadap 3 bag besar baju kotor..adoi la..nampaknye seminggu dua ni akan ku jaja cerita cuti2 korea je la nmpknye..nak join muntah,silakan....hehe..

hari ni cukup sekadar nak memaklumkan kami dah selamat balik..kot2 la kan ade org risau tak balik2 kena serangan bom ke hape...*syukur*syukur*

sebagai warming up otak yg makin beku kena tempias sejuk gila kat korea tu tahap nak nanges..
sampai airport jepun rilek je berlenggang tak pakai jacket hape sambil buat muka pelik awat panas sgt jepun nih..haha..aku letak la gmbr time nak bertolak hari tuh..seres gila best rupanye naik flight bawak bos kecik nih..semua dia bagi priority.......lepas2x ni memang akan ku jadikan Hajiq 'lesen' nak dpt layanan best2..muahaha.

dengan Happy Mom Service ni,ktrg leh check in ikut business class..hehe..takyah la nak beratur panjang2..selamba cut line..

tengok tuh..nak pergi 4 hari je..bag kemain banyak macam nak pindah terus duduk Korea gayenye..

bag semua pon dia tampal label priority..so brg kami yang 1st sekali keluar..tak de la jenuh nak tunggu ..

ini la dia boss kecik saye..

fesyen musim sejuk..haha.kawaii desyou?

oh ya.sebab stroller Hajiq bulky gila susah nak bwk naik flight hapa semua,kami beli baru stroller cap ayam je tapii seres membantu..ringan gila,murah 1999 yen je.. boleh pakai utk 7 mnths ke atas la..memang akan ku hangkut la stroller ni kalo pergi mana2x lagi lepas ni..and stroller leh bwk smp la nak dekat masuk flight tu baru pass kat stewardess..kang nak kuar nanti diorg dah tunggu dah dpn pintu flight ngan stroller tuh...and berat luggage utk baby 10kg+car sear/stroller..kiranye berat stroller tak masuk la dlm berat luggage tuh..


muka seronok nak g jalan2..eh ..ke aku sajekah?


dlm nursery room..dia dah buat hal..'bocor' abes kena tukar semua baju..seb baik lom naik flight lagi..


tu yg tetibe baju Hajiq dah bertukar..seb baik memang bwk stok baju byk..


kat dlm bassinet pon nak meniarap..

our meal..agak sempit di situ.. seb baik memang dia bagi tempat duduk depan sekali..

baby meal..tp yg porridge tengah2 tu utk 9 months ke atas la pulak..takpe,kita simpan..

hmm..all in all,memang best la 1st experience naik flight bwk baby ni.tak la seteruk yg aku imagine..hehe..seb baik dia pon bagi kerjasama..kemain asyek nak main je..rilek je sengih2 masa take off ngan landing ..aku pulak yg dok istighfar,selawat kemain cuak kan..dah tu kejap2 pramugari dtg dok kawaii,kawaii..sengih2 la mamat tu suka nmpk pompuan cantik kan..isk..isk..Hajiq dah lulus la percubaan pertama naik flight..dah boleh la nak balik Msia nih..:)


okeh..kita jumpa lagi esok di Seoul..anneyohaseyo..kamsammida....:P

7 comments:

yusmEa said...

besnye!!!

sharEna said...

hajiz muat2 je dlm bassinet tue..kekeke...

tp mmg 1st class arr layanan dia. nape naik MAS or AA xde mcm tue hah?? tsk tsk

seb baek x jd cancel kan? bertawakal pd Allah. Insyallah selamat semuanya =)

x sabo nk tgk gambo2 kt Korea. cepat upload!!!

Mawar_Mohamad said...

Alhamdulillah nadia & family selamat pergi and selamat pulang!!mmg best layanan some airlines & airports bila bawa si kecik kn.mawar pun had similar experience time bawa Hamzah gi Abu Dhabi-Manchester.KLIA bg bawa baby on stroller sampai boarding gate,tapi at UAE airports during transit stroller sendiri xbleh amek tapi airport strollers provided.@Manchester airport during checkin dapat khas express lane gak nak check in with baby.Lagi seronok bila ada airline/airport staff rajin tolong bantu angkut brg2 baby sama potong Q orang nak board on plane.Pape pun lagi bertambah best if travel with baby mak ayah dia ada sama so gilir2 jaga ;-)

nadia said...

yus:hehe...best tp sejuk..

sharena:itu la..cukup2 mkn je dia dlm tu..org msia ramai sgt anak..kang semua kena dpt priority pulak..haha..alhamdulillah takde apa2...:)

mawar;best kan??nih rase nak bwk dia jalan2 lagi ni tp haih nak kena menabung duit tambang balik msia dulu..hehe..banyaknye tmpt mawar dah travel..jeles2..

Ann said...

Syukur...selamat pegi & balik.



mesti best jalan2. tp yg paling best tu, siap ada foods for baby kan?.

nadia said...

ann:alhamdulillah..fridge magnet ade ni utk ann ni..tp gambar aje la..haha..;P x smpt nak shopping hajiq ngamuk..adoi..
airline lain x de ke baby meal?ingatkan semua ade..

Faezah Zee said...

bukan main lagi boss kecik ko! hahaha....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...