Tuesday, 12 October 2010

ini baru anak sorang.......

minggu ni jepun cuti 3 hari..mula2 punya la banyak plan nak pergi beriadah la ape la..tp yg byknye ektibiti bermalas-malasan dan bermakan-makanan saje....isk2.......

ini cerita hari pertama..seawal pagi bertolak pegi outlet yg baru bukak di Shiga ken..tak ade la jauh sgt..2 jam perjalanan tapi sebab jammed dan hujan jadi la 3 jam....dah pergi jauh2 gitu harapan di hati menggunung la kan dpt shopping banyak..paling tak pon handbag coach selai dua(
dalam mimpi pon blom tentu dpt..)tapiiiiii.........end up satu hape pon tak beli ..cheit.....entah la..mcm x best la pulak outlet baru nih...sempit dan crowded smcm..baik pergi nagashima aje...tapi situ ade Zara and Cecil Mcbee..boley la takat nak cuci mata...

gaya nak jadi blogger berjaya try amek gmbr depan cermin..tp fail muka gabra takut org kedai marah..

ni nak cite pasal Hajiq ni la..on the way pergi dia g muntah pulak dlm kereta...abes baju aku dah pakaikan lawa2 kena tukar.....lps tu mkn kat kedai sushi ala2 mahal dlm outlet tuh........sekali dia boleh mengamuk pulak dlm tuh.....buat hapa pon x jalan...hahahahah.....abes semua pakcik makcik jepun tengok.....kata pon kedai mahal,senyap sunyi jek la kan dlm tuh......terus aku dah muka tebal bawak dia kuar kedai...dah dukung berdiri mcm tuh baru dia ok balik,terus tdo terlentok kat bahu..ngantuk rupanye hero srang nih.....so,disebabkan sebuk berhempas pulas menyenyapkan Hajiq,ala2 sushi sedap pon jadi rasa biasa2 je la..walaupon hakikatnye kalo makan time tenang sure sedap gila melt in ur mouth segala...yg paling lawak en hb try rasa 天然あわび(abalone)...udah la mahal..pastu rasa cam paip getah masin katenya..hahahahah..mmg x sesuaaai la kami pergi kedai mahal2 gini..buang karan dan duit saje.........
.
gambar ber3 yg tak jadi..ade budak tu kepala besar topi dah tak muat....gelakkan dia...hahahah


tgh tunggu giliran kat kedai sushi..time ni mood Hajiq baik lagi walaupon aku dh nmpk sgt muka kelesuan gila..

sedap weh bila diingat-ingat balik..

tp lepas tu..boleh pulak terjumpa aizan ngan k ana kat outlet tuh.......ya Allah..bleh dlm byk2 tempat terjumpa kat situ pulak..diorg dah la dok osaka..lama gile tak jumpe ..last aku jumpe time tu belum kapel pon en.hb..tengah syok berjalan,tetibe je k ana tegur.......terkejut nye mak aih..pastu rasa bangga sebab dia cam aku lagi ??hahahah...kate pon last jumpe b4 kapel..harusla rupa bentuk aku dah bertransform kan..berborak la kami di situ sambil kutuk2 outlet tuh tak best..

dah nak dekat sama dah muka diorg ni aku tgk..hahahah


gmbr saye terpaksa dicrop sebab x sanggup tgk muka sendiri..eh kemain suka kan Hajiq time nih..gatai....

lps tu nak balek la kan.....dlm keta Hajiq buat projek pulak..pastu dah nanges ala2 x selesa..nak benti R&R mcm jauh lagi..aku pon tukar la dlm kereta ..mmg tindakan bijak betul.........lepas tu terus aku pening ala2 migrain....dah la aku ni mmg selalu mabuk bila naik keta tambah lagi dgn bau harum .......over kan bau t*** anak sendiri pon nak pening...HAHAHAH....dalam pening2 tu nak amek ape ntah dlm bag,boleh pulak entah mcm mana boleh tertumpahkan susu Hajiq kat carpet bwh tu..ntah tutup tak ketat ke hape..adoi laaaaaaaaa..en hb terdiam tak mampu nak kata ape ...dah la keta tu dia jaga baik punye ..HAHAHAH la lagi kat diri sendiri.......

balek tu terus aku collapsed mcm buat kerja berat hape je rupenye...pass Hajiq kat en.hb sebab pening sgt tak boleh nak buat hape dah....merasa la aku tdo aman smp ke pagi hari tu..heheheh..

adoi..ini baru anak sorang....nak keluar jauh siket pon dah jadi macam kartun dah rupenya.......Hajiq memang saje je tau nak nyakat ibu...time nak kuar,time tu la dia nak buli aku kan.......anak oh anak........cam mana pon aku kene gak blaja bergerak dan bertindak pantas dan cekap menghandle anak di khalayak ramai seperti super mummy yg lain...dan juga..SABAR....mmg SABAR dan TENANG lah kunci segala nya kan.......

tapi budak motak yg makin hari makin byk akal tuh buat camne pon...makin hari,ibu makin sayang...:)
HUHUHUHU..bikin malu saje..baru jaga saye sorang pon dah gelabah ke??

3 comments:

chiput said...

aku br 1st time blk melaka from kjg al-fateh yak-yak dlm kete. punye la cranky die xmo dudukdiam. en. hbnk terus blk melaka tukar kt umah. aku mntk jgk benti r&r. sampai r&r punye la die suke cuci yak-yak kt tpt baru. boleh die ckp,"mama, ni toilet ape ni? toilet ni xsumbatke? wahhhh..cantiknyee toilet ni! wahhh...laju nye air die..mama! fateh nk amik wudu' boleh? fateh nk solat" sabo je la anak bujangsorg ni. last2 aku nk suruh die diam..aku nyanyi incy wincy spider. dgn al-fateh pn nyanyi skali. bile nk pakai diapers..xde tpt yg sesuai plk. sudahnye pakai dlm kete je. alhamdulillah kete besar.

Tihara said...

sala singgah ..nice blog :)

nadia said...

petah nye al-fateh bercakap..siap pandai nak amek wudu tuh..imam muda nih..:)

tihara:thanks..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...