Thursday, 28 October 2010

Tokyo,here we come!

sebenarnye nak tulis pasal tips early learning for 0-1 year old style jepun..tapi sebab leceh nak kena translate and takde mood read MALAS aku tangguhkan la dulu...esok awal2 pagi akan bertolak ke Tokyo amek passport Hajiq and en.hb..plan mengejut sebab jumaat ni aje la dia berjaya dpt cuti..lagipon nak kena amek awal passport tu..ade sesi cuti2 yg memerlukan passport dlm masa terdekat..tp still dlm perancangan lagi..memintak jadi la..

memula rasa smgt nak g tokyo..tp bila tengok cuaca..adoi..la ujan memanjang..and Taufan pon dah sampai kat okinawa tuh..diramal smp area tokai/kantou weekends..so maybe esok giri2(cukup2 makan) je la dpt elak taufan tuh..dah la katenye kuat gile taufan kali ni..hmm...lps tu semalam tv dok kecoh la pasal jishin(earthquake) besar yg diramal akan berlaku jugak tak lama lagi..udah la memang bebetul area kami ni pusatnye.......dah brp taun dah dok ramal2 tapi takde jugak jadinye.tu yg kadang2 leka ,terlupa pulak...tp entah kenapa smlm rasa cuak pulak tengok diorg tunjuk semua kelengkapan,shelter yg diorg dah dok prepare nak hadapi gempa bumi ni..baru cam isk..ini mcm serious jek ni...tapi itu la...semuanya dtg dr Allah..sampai masanye,terjadilah ia..mintak2 takde ape,selamat semuanye la..kalo betul nak jadi pon,memintak sempat lari balik Msia dulu..eheh..

ni nak cite pasal Hajiq pulak..hari tu dia tetibe takmau minum botol yg biasa die guna tuh..geram aku dibuatnye..asal bagi,dia toleh kepala.lepas tu marah2...aku pon bebel2 hish org dah bagi susu pon taknak..gedik la Hajiq ni bla bla bla..sekali bila aku tengok betul2 lubang puting tu dah terkoyak..mane taknye susu keluar laju macam hape..tu yg dia taknak tuh..terus rasa bersalah beli baru puting jenis sama .....nak tukar puting lain kang sure die rejek ..budak ni memilih siket..berapa byk dah koleksi dia ade,tp yg die berkenan satu jenis tu je la..lps tu hari ni pakai puting baru,dia dok menolak lagi..rupanye terkoyak lagi hujungnye..sadissnye aku dah la puting baru brp hari beli...tak sampai 2-3 kali je pakai...udahla tu puting mahal 母乳実感 pigeon tuh..aku rasa dia gigit la..tp budak ni mane ade gigi lagi..logik ke takde gigi leh smp terkoyak puting tuh..nak kata aku basuh ganas sgt smp terkoyak,aku rase tak pulak.........isk.....nmpk sgt aku takde citer lain,cite puting botol pon jadi isu..hahah..byk sebenarnye cerita..tp cerita yg boleh diceritakan kat sini tu yg siket..


ape2 pon,semoga selamat dan dipermudahkan perjalanan nak g tokyo ni..nak berpoya2 pon mungkin tempat indoor saje la..and planningnye nak berjumpa rakan2 sebatch yg ade kat area2 sana...lama brp taun dah tak jumpa..sure diorg dah tak cam aku lagi dah..adoi......

2 comments:

Ibu Alia Kaiyisah said...

Nad,
nak ikot gi Tokyo jugakkkkkkkkkkk..

nadia said...

jom2..kami tunggu nih..jgn tak datang..jumpa kat tokyo tower ek..:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...