Tuesday, 19 October 2010

sedapnye dpt mkn burger kat jepun..:)

jgn risau..kami masih waras..bukannye makan burger lembu/b*** sesedap rasa..

ini sambungan balik dr Little world hari tuh..aku dah tertidur dlm kereta kepenatan..celik2 mata kereta benti ingtkan dah sampai rumah..tengok2 sampai kedai makan pulak...udah la jauh kat Yokkaichi sana..teringin kata dia..memang suka tau buat keputusan mengejut sesuka hati...tp balik2 sape jugak yg lebih2 suka nye?SAYE laaa....

2nd time ke kedai maguro (tuna) nih.....memang semua menu dia TUNA aje...hari tu dtg masa lunch..kali ni dinner ..so menunya lagi macam2 sampai gaduh2 nak order yg mana..kate pon kedainye jauh..harus lah sekali pergi tu rasa macam nak makan semua...bukan senang nak jumpe kedai yg menu nye semua boleh makan kat Jepun nih...

pastu tengok2.....aku order satu je set Tuna burger tu...tp org tu sampai ade 2 lagi side dish..katsu pon dia nak,karaage pon dia nak.........abes camne?tapi seres sedap, sedap sedap!!memang feeling makan daging ayam habes la....:)


yg terkejutnye memula aman,senyap sunyi je kami makan bertiga...sekali hamek ko.......dekat 50-60 org budak Msia masuk......terkejut dibuatnye sebab selama ni tak pernah la terserempak ngan org Msia segerombolan macam tuh..konpius kejap kat mana nih sebenarnye kite ni?Jepun ke Msia??rupa2 nye bebudak Nagoya,Mie baru balik dr lawan bola kat Gifu singgah makan situ...memang gabra jadinye tuan kedai tuh.......kedai tu pon ala2 kecik....sampai tak cukup pinggan...ktrg abes je makan terus dia dtg cakap nak mintak hot plate tuh sebab pinggan dah habis..muahahah...pelanggan jepun yg datang pon cuak,patah balik tak jadi masuk tengok satu kedai penuh gaijin(foreigner)...lawak2...naseb baik la kami sampai paling awal.......kalo sampai lmbt sure ngantuk2 tunggu order sampai.......sempat la berborak2 ngan family2 yg ade...meriah betul jadinye dinner kami mlm tuh...


yg ni pulak menu petang ahad....ade kedai udon baru bukak dekat ngan rumah...yg bestnye kedai tu boleh pilih kuantititi udon nak berapa byk(ade la level2 dia..penuh,double,triple) sesuka hati tapi HARGA SAMA!dah la harga pon dah memang murah..gila pemurah tuan kedai ni...en.ijam tu ape lagi kan..terus amek yg paling byk..TRIPLE..pastu semput2 nak abeskan ........adoi la......


ini tak zoom pon..memang mangkuk dia besar dulang tuh......

Hajiq pon terkejut tengok besar sgt mangkuk tuh..bandingkan aje la berapa kali ganda besar kepala dia....(time ni aku dah cuak sbnrnye kot2 Hajiq tepis kuah panas tu abes laa...)

so now..u tell me..CAMNO NAK BERJAYA DIET AKU?asal weekends ade org ajak makan sedap..asal makan sedap jek weekends......isk.......isk.......

6 comments:

sharEna said...

ala..seminggu sekali makan sedap xpe kot nad...reward la tue sbb da tahan napsu on weekdays. ye ker? kakaka =B

nadia said...

err..weekdays berjaya ke thn nafsu?tak jugak..mulut asyek nak kunyah2 je..tp x seteruk weekends la..dah berjaya diet tuh nanti share tips ye!

kew_chop said...

fuhh terliur aku tgk menu tu. dahla mendung sangap jek ni asyik lapar jek.. weii bila nk dtg umah bwk hajiq ni?? geram bgt kat budak motak mata mulat ni..

nadia said...

murni, seres sedap gila kedai maguro ni tahap nak nanges2 kandou..bln 11 ni la br nak pegi..bila koyou tgh lawa ek area2 sana?alang2 bleh makan angin sekali..

chiput said...

aaa..mmg sedapppppppppppppp! sgt2 sedap karaage die...steak die aku x suke sgt. aaa..katsu dulu aku balun 2 pinggan. owhhh...ade 1 menu ala2 msk kicap dgn bendi pn super sedap ok?! terliurrrr la plk. xpe2....2012 kang aku g lgggg..ade rezeki insyaAllah dpt mkn lg!

nadia said...

chiput..yg ko ckp ni kedai maguro kat yokkaichi,mie nih ke yg kat nagoya punye?bagi aku yg karaage nagoya punye lagi sedap..takyah la nak terliur..kat msia melambak semua bleh mkn..x pandang maguro dah..nak dtg sini sambung lg ke?saje je semua org..aku nak balik,semua nak dtg sini balik...cheit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...