Wednesday, 6 October 2010

saye dah 5 bulan hari nih..:)

hai,semua..nak bagitau nih yg saye dah 5 bulan hari nih!

saye suke jek nak cepat2 besar tp ibu tu je yg dok nervous2 takut saye besar cpt sgt..tp kadang2 die jugak yg bising2 soh saye besar cepat.. mana satu la yg betul nih?pening tau ..

saye dah makin pandai berguling-guling dan meniarap sendiri..tapi mahal tau kalau nak tengok skill saye ni..skill mana la boleh tjk selalu2 kan....nanti ibu,babah bosan kang diorang dah tak tepuk2 tgn,bersorak kalo saya dapat meniarap..saje je saye nak bagi diorg excited lama siket...

favourite time saye time bersantai tengok tv atas perut babah..sambil tu hisap kaki sendiri..mmg feel habes la..oh saye baru je jumpa kaki ni..pelik betul selama ni ade je tapi nape saya x pernah nmpk ek?tapi ibu suka jeles2 tarik2 kaki saya tak bagi hisap ...dia jeles la tuh badan dia dah keras,tak flexible tak boleh nak angkat2 kaki mcm saye ..pastu time saye nak manja ngan babah,time tu la die pon sebok2 nak manja2 jugak...nyampah tau..


oh ibu bagi saye hadiah feeding bowl set kereta nih...ibu kata nanti nak buat bubur sedap2 isi dlm kereta tuh..lagi ibu kata sorry dia x mampu nak beli hadiah mahal2 sebab ibu kerja takde gaji..sian ibu..tapi takpe, saya doakan ibu dpt gaji dari Allah byk2 sebab jaga saye hari2...:)

tapi saye tgk ibu yang terlebih2 teruja ngan kereta saye nih..tak sabar2 dia nak bukak sampai saye pon konpius sape sebenarnye tuan nye nih?sudu tuh mcm ade magic
tau..kalo ketuk2 dgn sudu tu,terus kereta tu bunyi2 beep2,bunji enjin start la,lampu kelip2 la....tapi saye takut kang saye leka main kereta jek sampai lupa nak makan pulak...

cantik kan keta saye ade lampu2?

ibu memang dah tak sabar2 nak bagi saya makan sebab dia risau berat saya naik siket sangat...bukan ape..saye nih memang jaga badan..nak jaga saham la katekan..sebab tu saya selalu melonjak2,berguling2 nak bakar lemak2 yg terkumpul..keep fit la bak kate org putih...tapi mintak2 la dah makan macam2 nanti naik byk siket la berat saye nih...kalau tak naik2 jugak karang ibu tu jeles makan hati pulak..

hmm..sekian saje luahan hati saye dr kacamata ibu yg bajet comel la buat gini kan....:P

2 comments:

chiput said...

wah2! omedetou enchek haziq! kejap je dh besar ye? err..bowl ko tu mcm cantekkk je. aku mcm nk jgk la. bape ek ko beli? waahahaha! tu la..sblm blk x cari siap2. dh blk br teringin itu ini. hehe..yg sebenarnya aku mmg jenis x menyoping. just gune brg2 hadiah yg org bg je. redha..

owhh..btw, setiap kali aku bukak blog ko, mesti al-fateh ckp, "eh?! adik na'em! adik na'em dgn sape ni mama?"

nadia said...

bowl tu aku beli kat book off bazaar..tp dia bukan 2nd hand..maybe stok yg x laku kot..300 yen aje..aku tgk kat internet dlm 15-20 dollar camtuh..aku shopping pon mana la mampu beli mahal2 chiput.ko nak ke?ade byk stok hari tu..yg binatang2 pon ade..tp aku tak leh janji la bile leh g nagoya beli tuh..kalo sanggup tunggu ,aku bleh belikan..

fateh konpius la tuh muka baby semua dia nmpk sama je..dah la diorg ni umur sama..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...