Friday, 5 March 2010

jumaat dtg lagi!

asal jumaat mesti tension takai!mase kerja dulu phm la jugak..ni dah x kerja ni pon masih teruja lagi kenapa ye..dah terlintas2 nak pegi mana weekends tp tgk cuaca cam hujan pulak..aisey..

hari tu en.hb amek cuti 1/2 hari kami pergi renew visa..mcm sedey la pulak sbb selama ni pakai visa student,lps tu visa engineer walaupon dah berhenti beberapa bulan..tp kali ni pakai dependant pulak..nanka sabishi ne..ape yg sabishi nye pon aku tak paham....dah setel sume,pegi la mkn kat KURA sushi yg amatla sedap utk standard sushi 100 yen..sdgkan tengahari sblm kuar umah dah mkn..mmg x boleh lapar siket la aku sekarang ni..percubaan nak puasa pon bertahan 1/2 hari je..by tghari aku dah cam nak terketar-ketar lapar...kalah budak darjah 1 baru nak blaja berpuasa....

utk aku mestila sushi yg separa atau pon dah dimasak..

aik..pakcik ni selamba amek set kaisen-don meninggalkan aku terkebil-kebil ni ape citer..

haa ni lah yg aku dok teringin nak makan tiba2..warabi mochi...sejuk.sedap.manis!


*ade satu gmbr ni kan..dah macam gacyapin muka aku......adoi la....

2 comments:

chiput said...

kohai aku pn ckp kura shushi lg sedap dr kappa sushi. tp, kenape aku rs kappa lg sedap dr kura, ye? btw, unagi kt kura sushi xleh mkn. die boh sake/mirin kalo xsilap aku.

nadia said...

kura lagi fresh la aku rase..cuma kurang variety and mende2 yg goreng2 cam tempura etc..x leh mkn ek unagi?x pe aku mmg x mkn unagi pon..ijam la yg suke..thanks for the info..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...