Wednesday, 17 March 2010

merendam kaki dan model jam**n..

ini cerita jumaat lps..lately..walaupon cuaca makin panas...ntah kenapa 冷え性(rase sejuk gile esp. kat kaki) aku makin menjadi-jadi.....dulu xde pon mslh ni...aku dok tengok dlm tv pompuan2 jepun ni siket2 冷え性,siket2 冷え性..bg diorg mcm mende ni mslh besar sgt la bagi pompuan..tp betaun aku dok jepun,aku tak rasa ape pon...tatau la kenapa sekarang baru nak terasa.........mungkin sbb bila perut dah besar tahap x nampak kaki..maka kaki pon dah x mampu menampung berat badan..sudah stat lenguh2...seb baik bengkak blom lagi......mungkin la...

aku letak minyak angin,pakai stokin tebal pon tak jalan..kaki still sejuk mcm ais(ni exaggerate la nih)..lagipon percubaan aku nak tdo pakai stokin smp pagi x pernah berjaya..tengah2 malam mesti aku bgn sbb rimas,aku cabut balik stokin tuh..baru lena tdo smp terlajak subuh...ish2.......

x boleh jadi ni..so mlm jumaat hari tu sbb aku mogok x mau msk dinner,ktrg pon kuar g Kariya Highway Oasis dgn tujuan mencari makan dan merendam kaki yg sejuk nih...die ni R&R je..tp punye la mcm2 ada....bukan setakat kedai mkn,ade hot spring,sauna,playground,ferris wheel,toilet mewah gila siap ade carpet,sofa,meja solek,fitting room..dan of course la 足湯(foot bath) yg menjadi tujuan utama aku dtg situ..best woo pegi mlm jumaat..xde org langsong..byr 100 yen..rendam la kaki berjam2 smp boring......kalo pergi weekends mesti org penuh jgnkan nak rendam kaki..rendam jari pon blom tentu dpt......

sambil rendam kaki,melayan blues tengok eye on japan(yo la tuh..)x sdr berjam2 dah berlalu...



lengang xde org..smp pakcik ni g berjalan2 round satu kolam sesuke hati...


terus rasa best kaki aku..nyenyak tdo mlm tuh..mlm tuh jek la..ni dah sejuk balik...kene pegi lagi nih nmpknye.......

pastu kan..aku dah beli...jengjengjeng..jgn gelak......toilet duduk!hahah.......umah company yg maha kuno ktrg dok skng ni toilet cangkung..punye la azab sbb skrg ni aku nak bongkok amek brg pon dah susah...nak bgn kalo baring lama siket pon kene berpaut...so aku pon order la toilet duduk ni..murah je..eh tak..free je..sbb aku pakai point yg terkumpul kat akaun rakuten aku tuh.....toilet ni sbnrnye jual utk
介護用品(alat2 nak jaga org tua atau OKU)...dah standard mereka nmpknye aku nih..huhu...pastu bila aku dah hias ngan toilet cover sume...wah2..terus transform rupe paras toilet aku.....xde la berat kaki aku nak bgn mlm2 stgh jam sekali nak ke toilet je kejenya....

meh kita tgk model jam**n terhebat nih..dia siap perli2 aku tamau beli yg portable terus ke..sorong je ke sana ke mari..ches..aku x amek yg siap ade washlet dah cukup baik tau...




dewadewa...

5 comments:

kew_chop said...

sgt betul tindakan ko membeli toilet duduk tu coz biasa kalo lepas bersalin sgt seksa n kalo boleh tak elok membuang mencangkung camtu. nak2 kalo ada jahitan di situ.. wallaa.. adoii masih terasa kepedihan jahitan itu..

Aida Nazliha said...

ne nadia, ingat lagi x aku? haha..nway, i'll b around chiba/tokyo during golden week..was wondering if its possible to meet/lepak with u..haha, padahal tgh carik geng~~

chiput said...

aku boleh bygkn keseksaan ko pee&poo guna tandas cangkung. kt lab aku pn toilet cangkung. everytime aku nk g toilet, aku lebih rela jln super laju (esp. bila dh xthn sgt) g bgnan lain yg ada toilet duduk. jauh tuuu nkmenapak. 100meter ade kot. enchek hb aku ckp lab aku black sheep of nougakubu. sbb jauh drp main block nougakubu. so, senang la lps2 ni ko nk tunaikn 'hajat' ek?

nadia said...

murni n chiput..tuh la ..terseksa jiwa raga aku setiap kali g toilet..lagi2 kalo benpi..hahah..
murni..ko jgn bg aku cuak nak cite lagi pedih2 jahit tu..bulan 5 kang baru aku nak dgr..hihi.

elly ..maunye x ingt..section mate trumpetku yg langsong aku lupe camne nak tiup dah sekang..golden week ka?kakak ipar ngan adik ipar aku dtg sini la time tuh..stkt ni x de plan nak g tokyo since aku maybe dah sarat time tuh...tp incase kalo ko dtg nagoya,jemputla dtg umah..kalo jln dekat2 area sini boleh la aku join..

Aida Nazliha said...

mm, nagoya ka? aku try la..sminggu kt sna, aku pn x tau nk plan nk gi mana, hahaha (perangai sambil-lewa masih x ubah, huhu)..ada tempat2 ko blh suggest? nway, email aku ellymcbeal03@yahoo.com, klu free email la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...