Monday, 1 November 2010

terlajak perahu boleh diundur,terlajak click tak leh nak back dah..huhu..

sebenarnye nak cerita weeekends happy2 g tokyo jumpe kawan2..tapiiiiii mende lain pulak bermain2 kat otak aku nih.sebab menda kecik ni la aku tidur tak nyenyak dr smlm..cheese betul la..

sbb aku konfiden dia x baca blog ni aku cerita la..tp kot dia baca pon..lantak la...mmg dah lama dah aku nak bagi dia sedar tp x sedar2 gak..meh aku bagi direct...lagipon blog ni je la tmpt aku nak luahkan perasaan, ringankan segala mende berserabut dlm otak nih..

ade la srg mamat ni..memang suka nak kutuk2 aku dr dulu..entah hape la masalah...fine la kalo kawan baik,rapat memang open kutuk-mengutuk,bertepuk tampar sesama sendiri takde hal ,aku tak kesah la..tp nih aku rasa mcm dia tak layak nak kutuk lebih2 gini..aku x ingt pon aku ade rapat ngan ko smp leh nak main gurau kasar mcm nih...huhu..okeh la kutuk aku takpe lagi..aku bolayan je,sakit hati aku pon sehari dua ilang la..dah 2 kali gak aku delete komen dia kat FB tp dia buattttt lagi......tp kali ni dia g komen Hajiq pulak....mane la aku tak hangen kan...details dia kate ape takyah la aku citer..takde mende pon..kalo pk2 balik dia nak gurau je kot......tp naseb ko la labu smlm aku angin tak baik..bukan takat aku delete komen,aku remove from friend terus..huhuh..supaya len kali ko ingt kalo takde mende baik nak komen baik ko diam lagi bagus.....

tp sbb aku ni x pernah la buat menda x baik mcm ni ,(sumpah tak tipu..memang tak pernah...hukhuk)terus la aku rase bersalah tidur tak nyenyak smp la pagi ni...ntah hape2 ...dia yg buat aku,aku pulak yg jiwa kacau rasa bersalah lebih2.......tp tu lah terlajak perahu boleh diundur,terlajak click butang delete x leh nak back dah..huhu....takkan aku nak add balik pulak....adoi.......

pengajaran;len kali jgn melulu bertindak tak tentu pasal..pastu nyesal sendiri...adoi...dan org pon kalo nak gurau lebih2 ke kutuk pon,jgn la kutuk family..lagi2 anak weh....tolong la jangan..

ni pon jap lagi aku rase bersalah,entry ni pon aku delete nih kot...cheit..makin tua ni memang makin susah nak open, luahkan segala ape yg kita rasa .......byk sgt hati nak jaga..... spoil je mood pagi2 Isnin ni kan..isk...

7 comments:

Ibu Alia Kaiyisah said...

rilex Nad. menda kecik. jgn serabutkan kepala. :D

tp kadang mmg kita akan rasa bersalah. mcm tak patut apa tindakan kita pd org lain.

since dah terlajak click, so buat tak tau aje lah. set dlm kepala semoga tindakan itu menjadi iktibar kepada si pengkomen tersebut supaya lebih berhati2 dengan setiap kata2 yg dia keluarkan. (ayat skema?. abaikan je. haha.)

nway, tulisan TERLAJAK ni wat kita saspen jek. hiihihi. ingat ape tadi..

kew_chop said...

ngeh3.aku pun sama dulu kes kena sound dlm kete kat parking tu. aku punyala takleh tido dok pikir salah sgt ke aku wat lagu tu sampai kena herdik camtu. pastu ngan girlpren dia pun aku jadik cam tak kamceng sebab tiba2 rasa kekok. nasib baik depa dah clash.. haha jahat gila aku tapi sekarang aku dah tolak jauh2 kisah ni. kot2 berjumpa tepi jln pasni n dia tegur aku dulu kompem aku akan lupakan cite ni.tapi setakat hari ni memang takde ura punla kami nak berbaik. err tiba2 aku rasa bersalah balik. ke patut aku yg dulu mintak maaf??
aikk ni masalah sapa sebenarnya ni, aku ke ko wat entry ni.. hihi

FF said...

Chill bebeh.
Tak payah pikir sgt. Ok la tu, pas ni ko takyah nak sakit2 ati da sbb die takleh komen.

Die pon takyah susah2 nak komen2 negatif dah.hehe

nadia said...

ibu alia;itu la..sebab mende kecik la yg terase bersalah tu..silap timing la dia..naseb la..tajuk je buat saspen sdngkan xde mende..hehe

murni;haha..ko punye lagi la hebat..brpn taun dah pendam perasaan..muahahah..benci kan memende kecik jadi besar camni..lagi benci kalo kite yg terase lebih2 camtu.dia hidup senang lenang xde efek ape pon..huhu

FF;itu la..mende dah jadi..moga dua2 pon aman la x yah tengok muka masing2 dah..muahahah..

chiput said...

sabar nadia! *peluk kuat2!*

aku kalo org 'buli' anak aku pn aku hangin gak. sabtu lps aku br 'marah' a group of bdk2 sek. ren sbb g ejek al-fateh pijak tahi lembu kt tmn permainan kt kampung (kitorg g kenduri kawin ms tu). beramai2 derang ejek "eiii..die pijak taik lembu!!!" sampai al-fateh nangis. sekali aku tengking bdk2 tu "ape masalah nye?!!!" terus senyap sume blk umah masing2.

actually al-fateh xtau pn itu tahi lembu n die xjijik pn. al-maklum lah..bdk bandar. blk kampung nmpk lembu pn ala2 jakun. tp, bile bdk2 tu reramai ejek...die rs mcm kene ijime kot? haha!

aku xleh tdo mlm tu sbb xpuas ati xtegur bdk2 tu, ckp elok2 yg al-fateh tu bdk kecik. xtau ape2. derang la yg patut tlg die basuh kan kaki ke..etc. hehe.sekurang2nye ko geram dgn org besar. aku geram dgn bdk kecik.

mcm en. hb ku kate la. bdk2 kpg xdiajar. xde dlm environment derang kene tlg menolong. tgk org susah kene tlg. bkn ejek. bila xdiajar dan ditegur, bende2 tu jd kebiasaan. derang xtau pn yg ade sesetgh bende tu xleh buat. so, kite yg ade pengetahuan ni la yg kene amik responsibility tu nk tegur die. ermm..tp, lg besar bdk, makin susah nk tegur,kn?

madoct10 said...

perkabar..sihat ker. Bila nk balik msia?
manusia ni memang macam2 kepala ada.. sabar..sabar

nadia said...

chiput:lawak je aku imagine ko g marah bebudak tu..tp itu lah ..dah namanye mak ,mesti lah protective gila2 kat anakkan.sian fateh..best ape ta** lembu..susah nak jumpe kat jepun tuh..hehe..mintak2 kita dpt la didik anak kita sebaik mungkin..insyaallah.

k ct;sabar la ni k ct sebab tu takat tulis kat sini je..kalo x sabar lama dah balik msia lempang dia..haha..nak add blog okeh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...