Tuesday, 23 November 2010

bila si dia mula stress.......


isk.....serabut....entah kenapa gambar ,entry semua tak leh nak cut&paste..susah jadinye aku nak susun2 gambar ,tulis caption bagai..tu yg awal2 gmbr setempek kat atas ni hah..aku nak bawak turun bawah tak boleh pulak...entah blog yg bengong ke laptop aku yg bengong..help2!

pastu pening nak book hotel kat korea tak abes2 lagi..bila location strategik,hotel nye mcm hampes..bila bilik hotel lawa,jauh pulak dr bandar..bila dua2 dah cun,mahal nak mamp** lak pulak harga..tak pon yg paling ngeri,love hotel la pulak..haha.adoi la..suka2 hati tau love hotel tp tak bagitau kat homepage tau.tak ke naya kalo dah tempah.kot berdua aje takpe la jugak..ni nak bawak anak masuk love hotel......astaghfirullah urut dada kejap..haha.

lately,si suami dah mula feeling2 stress ..sejak macam ala2 naik pangkat hari tu,kerja bertimbun-timbun..balik rumah pulak kena dgr anak,bini 'bercerita'..jadinye,dia gedik2 la cakap cam best je kalo boleh smoke..bila time rehat tu,tgk kawan2 jepun dia sume pakat smoke nmpk cam best la hape la..dah la dari dulu mmg dia tak pernah smoke,tu yg teringin tu kot..dah lama gak la dia dok kenen2 tp selalu aku bolayan aje la..kang diam la tuh..tp kali ni mcm......suke hati la.....sebab aku tau stress kerja kat jepun ni memang lain macam(kalo tak ,takkan la aku berhenti..huhu)...org jepun lain la..diorg kerja keras,pastu minum arak tonggang langgang hilang la masalah kononnya..

ye la,laki bukan senang nak lepaskan stress..mulut pon berat,semua pakai simpan dalam hati aje..kalo pompuan lain la..bebel siket (eh tak..byk siket dr biasa ),tak pon makan menda manis banyak2 hilang la stressnya..tapiiiiiii jgn harap la kan nak bagi hisap rokok betul2 tu..udahla mahal amat rokok kat jepun ni...ade baby pulak tu..a big NO!

jadinye,hari tu pergi drug store dia beli la 'ELECTRONIC CIGARETTE' ni..hehe..aku pulak yg teruja..dalam sekotak tu ade la rokok sebatang,usb code,ngan cartridge 5 ketul..charge pakai USB aje la..of kos la takde nikotin,tar segala tu so tak effect kesihatan...pastu ade perisa MINT pulak tu...cam segar je bau dia..asap punye la berkepul-kepul tp sbnrnya wap air aje..pastu hujung rokok tu everytime sedut,kelip2 la warna merah konon api la tu kan..haha.try jugak la aku hembus2 beberapa kali ..kiranye feeling tu memang bebetul la mcm tgh smoke..lawak pulak tgk dia dok feeling2 ganas hembus2 asap kat muka aku....cuba kalo rokok betul..mau aku sekeh.....eh sape yg hisap rokok betul tu no hard feeling aaa..tp takde kot laki hisap rokok baca blog ni..kan?kan?...tp mak aih..satu catridge tu tahan la sedut /hembus 100-200 kali je..kang dah abes air dlm tu,hilang la asap+bau dia..kena la tukar baru.....nanti kang selalu la tu dia g kedai refill cartridge tu kang..

memintak berhenti smp sini aje la tabiat baru dia ni..kang dah syok ,dia nak rokok betul2 pulak kang ape pulak aku nak jawab kang?

7 comments:

Ann said...

haihh.

memang dahsyat lah org duk negara maju ni. rokok pun ada yg electronic ek. jakun pulak tengok. hahaha.


sib baik hubby x rokok. kalo tidak, mau lah kirim barang sekotak dua dr nad. ngeh ngeh ngeh.

sharEna said...

rokok tipu xpe nad kan?

habi dulu mase sekolah2 dia isap rokok. pastu sbb pernah sakit gila2, teros tobat xnk rokok dah.

lega. at least dia xde mintak nk merokok skrg nie kan. sbb da merasa zmn dolu2 hihi.

gambo header baru yer. cantet2 nyerr...jeles nih...huhuh

madoct10 said...

hisap pacifier nak???

nadia said...

ann:haha..dah lama ade rasenye mendealah ni..tp perokok tegar sure takmau..xde feeling katenye..

sharena:itulah..dia tak pernah merasa tu yg gatal tu..seb baik yg tipu aje..

thank u.jgn jeles.jom dtg sini..:)

k ct:yg itu Hajiq pon tak mau..abes diluahnye balik..hehe.

Mawar_Mohamad said...

nadia,lawa sgt2 the header and autumn photos.lucky u bertiga dpt bersama experience live abroad :)
mcm2 invention jepun ye sampai rokok pun ada yg electronic. interesting!

nadia said...

mawar,thanks!
alhamdulillah..tp being apart from family tak pernah mudah..naseb baik la ade family kecik ni..huhu
tu la jepun..semua nye ada...

FF said...

Haha..Nadia, abg aku pki gak rokok ni sbb dia tgh dlm usaha nak berhenti. Mahal gak la bende alah tu kat sini. Abg aku pki strawberry flavor, syok gak la aku tumpang bau. Haha.

Tapi kes start trus dgn rokok palsu ni first time la aku dgr.. Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...