Monday, 8 November 2010

it's been half a year....

Hajiq dah 6 bulan @ 1/2 tahun hari ni...eceh..dah boleh kira umur ikut tahun nampak...*clapclap*

alhamdulillah....makin hari makin banyak akal...lately ,jadi budak perasan pulak..everytime lalu cermin nampak muka sendiri,syok sendiri senyum2 tak berkelip mata tenung muka sendiri..bajet ensem sangat la tu kan..even tengok gambar sendiri kat wallpaper laptop ni pon kemain galak dia suka........si mamat perasan sorang nih..hish.......

makin aktif,makin kuat,makin banyak bunyi..semua menda nak dicapai..gaya nak melompat keluar dari bumbo seat tu pon dah ade..isk..perkembangan yg lain.......hmm........gigi belum ade,rambut tak berapa nak tumbuh,gaya2 nak merangkak pon belum nampak....takpe la jiq..vip memang selalu lambat.(ape kaitan?)

setakat hari ni,Hajiq dah makan bubur kosong,kentang lenyek,puree labu,avocado,carrot,keledek ...benda senang2 je sebab cam takut nak campur2 menu..since dah masuk 6 bulan ni boleh la ibu bagi makan banyak2,cuba macam2 resipi lagi tanpa rasa bersalah.. dan oh ya Hajiq dah pandai minum sendiri pakai straw..:)

lepas2 ni kena start belajar ye ..ni 6 bulan asyek dok main gomol2 je nih...kang ibu buat flash card banyak2 ,kita start belajar ABC,alif ba ta,ichi ni san ye...

yg penting semoga Hajiq membesar dengan sihat..dan sentiasa tersenyum..kerana senyuman itulah terapi dan punca kekuatan ibu dan babah..:)

11 comments:

Ibu Alia Kaiyisah said...

hai hensem!.

anT minat dgn kening Hajiq. mintak sikit moleyyy?. hehehe.

nadia said...

kalo anT yg mintak tak mau bagi la..tp kalo kaisya yg mintak ,anytime..heheh

Mawar_Mohamad said...

Alhamdulillah da turn 6 months old baby Ajiq ;) well done nadia,ur a supermum!

Mawar_Mohamad said...

Alhamdulillah da turn 6 months old baby Ajiq ;) well done nadia,ur a supermum!

Mawar_Mohamad said...

Alhamdulillah da turn 6 months old baby Ajiq ;) well done nadia,ur a supermum!

Mawar_Mohamad said...

Alhamdulillah da turn 6 months old baby Ajiq ;) well done nadia,ur a supermum!

nadia said...

mawar..tq..ni terclick banyak2 kali ni sure sebab excited hubby dah balik la tuh..hehe..enjoy!:)

supermum??agak ragu2..tp giving him the best that I can affort..yes!

lumpkins said...

half a year birthday omedetou hajikku-kun...kore kara no seichou mo otanoshimi danaaa...hiii

nadia said...

arigatou aunty syaz..tanoshimi dane..mak dia pon makin pening pala nak jaga..adeh..

tokorode,onnanoko otokonoko?instict syaz ke ari yg betul?

chiput said...

elok la lambat2 merangkak haziq oiii. an-na'em ni dh xleh tinggal langsung. sekelip mata je dh ke mana2 je perginya.

nadia said...

wah..advance nya an-na'em!tp betul gak..dia baru takat guling2 aku dah rasa yabai..ini kan lagi merangkak laju nanti..treasure those moments kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...