Thursday, 18 November 2010

duapuluhtujuh..

hari ini duapuluhtujuh tahun yang lalu..teringat entry ini di tarikh ini pada tahun lepas..pejam celik pejam celik dah setahun berlalu.lagi2 dah ada anak ni...nak tak nak ,memang kena kejar masa yang lari kemain laju tak toleh belakang tu.Hajiq yg setahun dulu baru sebesar 4 cm dah pon 65cm panjangnya...seawal 3 pagi dah pon dia bagi hadiah kat aku.....adoi.....entah kenapa hari ni 3 kali dia ngompol..abes basah baju,tilam semua....lepas tu meragam sepanjang hari mcm dia pulak yg beralih bulan...sedangkan mak dia yg beralih tahun.....isk..anak..anak...

konon nak buat kek la masak macam2 la....tp sebab penat layan hero sorang ni..dah tak kuasa pulak..jadinye aku cuma buat choc chip muffin & kek roti lapis daging ni...haha..kek la sangat....sedangkan nak abeskan roti yg dah nak expired tu aje...sedih gila menu bday aku..hihi...kang campur sekali ngan lontong,kuah kacang,aym masak merah balance lauk raya semalam..hmm..jadila kan...makan berdua aje pon.ni pon aku rasa cam nak makan dulu aje...tp tak baik..tunggu suami balik dulu...



makin tua,makin takde perasaan nak sambut bday..cuma tak sabar nak tunggu anak besar ,pandai cakap selamat hari jadi,ibu dan pandai lukis kad bday utk aku.....fuh..time tu mungkin syok sambut hari lahir tu datang balik..tapi esok en.ijam amek cuti..mungkinkah ada surprise dari dia?....tapi knowing him yg amatlah 'romantik' tu,mungkin tidak kot.....

kata pon bday,nak la buat wish siket.

moga aku dapat jadi isteri yang taat..ibu yang sabar..anak yang baik..

dan moga balik nanti,aku dpt jumpa kerja yang sesuai dan bina karier pulak..

dan moga Allah permudahkan urusan,melindungi dan murahkan rezeki kami.

ameen.

ok dah.alang2 hajiq tengah elok tido ni baik aku join.....:P

8 comments:

sharEna said...

hepi 27th besday nad!!

moga dpt kurus kembali mcm dulu2..kekek...ini ayat provoke je mcm hohoh...

Mawar_Mohamad said...

happy 27th birthday nadia :)
semoga Allah SWT memberkati Nadia sentiasa dgn penuh kasih sayang,ketabahan serta kecantikan luar dan dalam di samping menjadi seorg isteri solehah/ibu mithali.ameen.

nadia said...

thank u sharena.wah ucapan x boleh blah.ameeennnnnnnn(panjang siket)

thans mawar!lengkap dan best sgt baca doa/wish mawar.ameen..

Ann said...

Happy belated 27th bday Nad!!!


Semoga Allah murahkan rezeki Nad sekeluarga, permudahkan segala urusan dan yang penting, semoga tercapai segala niat dalam hati. hohoho.



*kek roti daging tu nampak cam sedap. nyum nyum*

nadia said...

thank u ann.ameen:)

sedap sgt walaupon simple..laju jek habes roti sebungkus..kalo tak,mmg tak terusik la roti tuh...

chiput said...

happy birthday nadia! tunggu haziq besar sikittt..nnt die nyanyi utk ko. insyaAllah! *terkenang al-fateh nyanyikan happy birthday utk aku trough webcam awal tahun ari tu..glukgluk*

chiput said...

happy birthday nadia! tunggu haziq besar sikittt..nnt die nyanyi utk ko. insyaAllah! *terkenang al-fateh nyanyikan happy birthday utk aku trough webcam awal tahun ari tu..glukgluk*

nadia said...

thank u chiput..itula..sure best saat itu..can't wait..tp tak mau gak dia cepat2 besar sgt..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...