Tuesday, 13 July 2010

gambar censored budak botak..

sedar x sedar dah 2 bulan++ budak hajiq tu..dan hari ni dlm sejarah,dia ketawa siap ade bunyi tuh kat aku...kalo x selama ni buat muke blurr aje kalo aku agah..takpon paling hebat pon senyum siket kontrol encem aje..

oh ya..sebelum lupe,aku nak listkan perangai2 budak ni di umur 2 bulan..

*dah pandai respond kalo org panggil..dan dah mcm2 bunyi pelik die pandai buat..ntah sape la ajar..
*dah kurang terperanjat-terperanjat time tdo or dgr bunyi2 kuat siket..
*suke sgt mandi!dah x nanges sejuk kalo bukak baju die or lps abes mandi tuh..
*suke pandang atas tu still x berubah..(cuak aku memalam weh..)
*dah takde accident terkucil kalo aku bukak pampers..
*kalo nak 'beyak' satu kampong ko nak bagitau kan...adeh....mcm thp extreme gile pulak time nak meneran tuh..tp x la pulak sembelit...pastu kalo tgh projek or dah setel tu baru la diam muka lega gile...
*nak soh tdo punye la susah..mmg kene dodoi..mcm sedap sgt la suara mak die tuh kan..hahah..kalo dah agak2 aku x larat tu,aku letak la..terus terbukak besar mata..bila tgk xde org keliling die,panik dan terus jerit....sia2 usaha nak tdokan dia selama ni..dan proses tu pon bermula kembali smp la betul2 nyenyak.........
*susah sgt nak burp....kadang2 aku dah malas ,aku biarkan je..siap la lps tu muntah..
*asyek2 nak susu..asyek2 nak susu..kadang2 tu smp dah pernah muntah memancut kuar ikut hidung..dah lps muntah baru die diam dan insaf x mintak susu dah..aiyo..
*suka buat bunyi acah2 nak muntah...as in yg uwekk kuat gila cam org loya mengandung...hari tu kat kedai die buat mcm tu kuat gila sume org pandang..adoi........
*dah pandai main buih2..dan dah nak stat isap2 tangan..
*nanges dah kuar air mata thp meleleh2..drama betul la anak bujang srg nih...

ape lagi ek..oh ye..makin macho dan encem (di mata ibu die la..)...

dan aku pulak..
*dah makin hebat(ewah..) bukan hebat menjaga..hebat menipu anak..kalo dulu siket die kuwekk je aku dah gelabah berlari tgk kenapa..skng ni aku buat bodoh aje..agak2 dah thp mengamuk tu kang baru aku layan..hihi..
*sejujurnye aku ni bukan la suke sgt budak2 walaupon adik ramai..as in biase2 je laa..xde la kalo nmpk baby tu hiiii comeeeelnyaa dok gomol sana gomol sini...tp adoi la bila dah anak sendiri nih....mmg ketap2 bibir aku geram dgn thp kecomelan baby ni laaa..lagi2 kalo tgh tdo muka tenang..pastu senyum senget...fuhh cair.........tp ketap2 bibir geramm kalo die menangis x benti2 tu jgn dilupa ye...

ok la..ni aku letak gmbr censored budak botak ni time feveret die..bath time!!jgn marah aa jiq ibu ltk nih...tp gmbr time tgh mandi tu xde la..mane cukup tgn wey...die ni tpt kol 11 pagi jek mesti gedik2 nak mandi..x leh nak tgk aku senang-lenang bgn tdo lmbt siket...ikut jepun ape punctual gitu..hehe..

dah kol 11 pagi ni ibu..jom la mandi ..jom la..(baju newborn kat jepun ni dah mcm bathrobe pulak aku tgk..)
hii..excitednyeeee saye nak mandii!!!

belum lagi ke?cpt laa...


kejapnye mandi..x puas la...dah la musim panas skrng ni..

x abes2 lagi amek gmbr?ape2 pampers pakai dulu aaa..kalo x mahu menyesal di kemudian hari..

ibu,hari ni pakai baju yg encem tu tau...dok umah pon saham kene jaga jugak..


amcm ade encem tak?

ape lagi..susu laaa! x paham2...

sekian,terima kasih........

*ape ni aku rase makin mcm oyabaka giler2 nih.......yabai....

4 comments:

mrs tEppEi said...

budak tecit zmn skrg mmg suke mandi lah. maybe sbb cuaca panas compared cuaca zmn dolu kott. ape2 pn memudahkan kite ibu2 jugak. tak ker haru klu everytime nk mandi asek nanges jer. tensen oo itu mcm kalu..huhu

hajik nie cam very behave lah. jeles auntie taww =P

lumpkins said...

uwahhhh...hajikku badan dah mantap...muka dah tembam bam bam....bila aunty nak gi jumpa agi ni.....huhu

FF said...

Oyabaka..kahkah..wakaruuuuu!!!

nadia said...

mrs teppei;dah boleh amek gmbr time die behave je nmpk la mcm behave..haha..

syaz;hajiq dah tough dah..kalo jln2 area sini sound la kami..leh jumpe2..

pie;yabai desune..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...