Friday, 30 July 2010

nak jealous dgn anak sendiri aci tak?

cepat je dah jumaat kan...

hehe..tajuk bikin kontroversi aje..ini kes nak jeles pasal ayah dia lagi sayang anak dr isteri la ni...memang dah terang tak yah suluh2 dah aku dah jatuh no 2(ye ke no 2?mcm lagi bawaah je..huhu)..tp takpe..dia pon jatuh no 2 gak dlm ranking aku...Hajiq jugak la menang tanpa bertanding..ini baru anak lelaki..kalo anak pompuan haih..sure lagi jeles..muahahaha..

ni haa nak tunjuk hasil rembatan shopping kelmarin....kalo dah namanye aku jeles tu for sure la sebab semuaaaanya barang hajiq...makin bertambah2 la harta budak botak nih nampaknye..

dah nak senget stroller ni beg plastik semua dok sangkut kat situ...

special bag dlm tu macam2 brg harga 9000 yen tp die jual 3150 yen aje...maunye x amek..tp kalo die tipu..tertipu lah kami jawabnye...........

ni barang2 mainan dalam tuh..

cool stroller sheet,waterproof absorbent bip,saltwater symphony(sassy crib activity toy),lamaze play n grow mortimer the moose..

ok kot ek ngan harga die?aku bukannye tau pon harga2 barang mainan budak2 ni..tp nampak boleh pakai dr 0-24 months terus ambek..hajiq pon nmpk suke mainan ikan2 tu..menggapai tgn die cuba nak picit ikan tu bagi kuar lagu..

sbnrnye sebelum Hajiq lahir,aku dah merengek2 dah mintak belikan la mainan..beli la itu ni..semua x dilayan...dlm hati aku dah sedih gile, ape ni anak pertama pon x beria nak beli macam2..geramnyaa..tp rupa2nye lps Hajiq lahir ..dia yg lebih2..ckp je..yang..rasa kena belikan Hajiq ni la..supp..berdesup dia beli...cheit...die kata bukan dulu die takmau beli..tapi tunggu budak tu kuar dulu..baru best siket beli..tgk mana yg padan ngan die..hmm..betul jugak tu..biase la perempuan mengikut nafsu..(eceh.salahkan perempuan pulak..)

yg nih pulak..sandal hajiq..bag ngan soft toy aku punye tapiiiiii beli utk hajiq jugak....bag tu utk jadi diapers bag,soft toy tu dlm tu ade cool gel nak bagi sejuk,senang hajiq(dan emaknye yg menumpang)tdo malam2...


so kesimpulannye lps2 ni aku nak ape2 pon memang aku kena petik nama Hajiq la baru dpt.."yang..Hajiq kata die suka la kalo mak dia pakai baju baru..kalo ade handbag ngan kasut baru kaler mengelip2 lagi dia suka..nmpk siket die kat mak dia.. senang siket dia nak respond..."

bolehhh???

tapi aku komplen2 pon ... memang sekarang ni x selera nak shopping utk diri sendiri pon........memang lumrah alam agaknye..berkorban untuk anak..

dewadewa......

3 comments:

kew_chop said...

fuhh murah bangat toys tu, memang baloi ko beli. kalo kat toy r us tu satu dah bape.. lumrah kan, bila jadik mak dpt beli brg kat anak pun rasa heaven walupun ujung2 ada gak rasa alahai nyesalnya tak shopping untuk diri sendiri.. hihi..

Ibu Alia Kaiyisah said...

Hi Nadia.

Memang dah jd lumrah agaknya, bila ada anak je sure barang2 anak yg dibeli dulu. Tiap kali keluar, tiap kali tu ingat anak. smpai tak teringat nk beli utk diri sendiri. haha.

nadia said...

murni,itu la..sekarang ni dok nak shopping toys je keje..kang nak usha2 kat cyuko ke b-kids ke pulak..hehe..

ibu alia,nak panggil awak ape ek?

itu la..diri sendiri dah x kesah dah..biase la 1st time..over excited siket..btw alia sgt comel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...