Monday, 26 July 2010

His first jab...

alhamdulillah..hajiq dah selamat diinjek hepatitis B tanpa sbrg masalah hospital bergegar sebab kuat sangat die menangis ...die setakat hek hek siket..jerit siket sbb terkejut..pastu terus diam..ade aku amek video,tp ntah kenapa x boleh nak upload kat sini..punye la lama die dok uploading video tak abes2...nak kata besar filenye,xde la besar sgt........hmm..ke kalo nak letak video dlm blog,kene upload kat youtube dulu ek.......kate 1st time nak upload video......termangu2 la aku di situ...

Hajiq tgh sentap...

mmg awal2 lagi aku dah surrender soh en.hb pegang...mcm x mampu jek aku nak mengawal die kalo die mengamuk hebat...kang x pasal2 jarum tercucuk dalam ke hape..cuaks..
ingatkan dah lps cucuk,boleh terus balik..tp rupenye die soh stay situ 30 min..in case kalo ade allergy ke suhu naik tiba2 ke....tertido la terus Hajiq kat situ...kepenatan terkejut agaknye....

kawaisouni..

dan pakcik ni pulak sebuk2 join tdo sama..

and doctor bagi schedule utk die nye injection lps2 ni..haih...byknye.........sebulan dalam 2 kali kena ..sbb kat msia cam die sekalikan byk2 dos dlm satu injection..tp cam kat jepun ni die buat satu2...jenuh la...and ktrg baru la tau jepun ni hampeh rupenya pasal imunisasi ,vaksin ni...paling siket dlm satu dunia jumlah imunisasi yg diorg bagi kat baby.....tp yg peliknye jumlah kematian baby pon paling siket dalam satu dunia...doktor tu kata sbb diorg cover dgn medical technology...kalo cam negara2 lain tu amalkan prevention is better than cure.....dan sebab banyak injection yg msia wajibkan tp kat jepun tak wajib,terpaksa lah ktrg tambah sendiri..mahal jugak rupenye injection2 nih..tp en.hb kata die nak try claim kat company..mana tau dpt...

dah sekian cerita hajiq..

cerita aku pulak..(nak jugak..)..

yea!dah dpt camera baru!boleh amek gmbr ngan video hajiq byk2...(hajiq lagi....)

pastu weekends tak g mana..tgk movie karate kid ngan the bounty hounter..tp jgn harapla kan nak g tgk kat panggung wayang...(ade ke org bwk baby tgk wyng ek?)..anak will smith tu smart gile la..berlakon gaya sejibik cam bapak die...best2..

pastu sedey sbb tak dpt g tgk hanabi(bunga api)....en.hb ajak redah aje..tp bile dedua pndng hajiq..haih..tak sanggup........dgn org ramai2,panas lagi...sure die tak tahan...baik dok diam2 kat umah tgk 26 jikan terebi..

mmg betul la ade anak hidup berubah 180 darjah..dah x leh nak tetibe eh jom g sini..eh jom g sana..kene plan baik punye dulu baru leh pergi...itu pon aku ni dah 2 taun merase idup bermanja berdua-duaan...org lain yg bunting pelamin ke dpt anak awal tu cam tetibe tup dah bertiga ek....tp maybe sebab tetibe dah tup bertiga so takde la rasa cam hidup berubah sgt kot ek..apela aku merepek ni...itu semua rezeki dan ketentuan ...eh bukan aku ckp ade hajiq ni susah nak g mana2....ada anak ni seronok..cuma seronok die lain dr waktu single ngan berdua.. tp seresly hajiq cepat la besar!boleh kita jalan2 panjat gunung,tepi laut,mandi sungai,main roller coaster......jom hajiq jom!(hajiq lagi dan lagi dan lagi dan lagi....dah xleh nak cite pasal aku dah nmpknye........)

3 comments:

Ibu Alia Kaiyisah said...

Awak, part doc suruh stay 30mins after jab tu, saya sangat setuju. tp kat sini takde mcm tu, after jab terus disuruh balik.

nadia said...

salam kenal..kat msia ramai sgt baby kot tu yg kalo die tahan semua penuh hospital..hehe..jepun ni kan anak siket tu yg die lagi teliti tuh kot..

nadia said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...