Thursday, 15 July 2010

mencabar diri sendiri..

aku ni sebenarnye kan..ade masalah negara...huhu...terasa mcm living in denial la pulak kadang2..bak kata jepun 現実逃避...kang pjg pulak intro..stret to the point.....aku nak kurus!!dah brp lama daa topik ni melanda idup aku..tp x berjaya-jaya jugak..

berat naik pregnant:+9kg
skng dah trn balik brt sblm pregnant....tapiiiiiiiiiiiiii...sebelum pregnant tu aku mmg dah naik byk..........aku ngadu kat kwn,die kata gemuk mana la ko ..tp dia x tgk aku real live..setakat gmbr mmg laa..konpem aku pilih gmbr yg nmpk kurus..........huu....

kalo ikut2kan....aku kene turunkan byk gile kalo nak dpt berat asal..bkn berat sblm pregnant sbb aku pregnant lmbt(2 thn lps kawen)...tp berat sebelum berjumpa en.suami..(ade hati gak tu nak salahkan die..)

berat naik lps kapel:+4kg
berat naik lps kawen:+4kg
berat naik lps benti kerja:+3kg

total:11kg!!!!!!

amek ko..5 kali ganda berat hajiq mase lahir...

jadi nadia..ko jgn nak perasan ko tu pregnant lagi..takpe mkn byk utk anak konon..budak tu x bersalah...alang2 nak bulan puase ni meh mencabar diri sendiri nak turunkan lebihan lemak berkrim tu.....

semuanye demi dia......................















BOYFRIEND baru ku itu!!

3 comments:

mrs tEppEi said...

tang kasot yang x tahan tuuu...kekeke..

naek 9kg je mase pegnen? bestnya...

kite dulu naek smpi 22kg tau. amek ko!! huhuh

skrg kene turun 10kg utk ke berat asal mase kawen dulu. tp x terturun-turun pn. sedih. blm citer babat kt perot lagi tsk tsk. nak puasa mmg sgt susah sbb breastfeed. lapo tahap gaban. camne la puasa sebulan nnti yek? =S

kew_chop said...

aloloo ensemnya ajiq.. nadia, aku pun sama. macam kena pam2. adoii.. jom kita cabar diri sendiri.. haha..

nadia said...

sharena;kalo amek kire dr time kawen smp pregnant 20kg gak!geng la kite..hehe..

tu la ni..tgh dok pk cara diet terbaik tp supply susu maintain..how la?
oh boot tu besar utk budak 6 bln sbnrnye..saje gedik pakaikan..

murni:ko mcm dah makin kurus je murni..share aa tips..jom2 bln puase ni gambarou!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...