Monday, 5 July 2010

Hajiq & his friend,Benjamin!

fuh..penat..

penat bersilat ngan anak sendiri........

aiyo ni die baru 2 bulan..kang dah pandai merangkak,berjalan,berlari,menyanyi,betul2 bersilat...
dan seterusnya.....
pengsan..

xde la hape sgt..cuma sbb tgn aku injured tu yg jadi x mampu nak menampung budak tuh..esp masa mandi..dan jgn disangka budak kecik tak kuat...seresly they are waay stronger than we think..

oh...motif entry hari ni nak kenalkan kawan baru Hajiq,Benjamin!

Hajimemashite..benjamin desu..

h
aha..bukan ,bukan anak patung..benjamin ni pokok..pokok yg city hall hadiahkan as kenangan bersalinkan Hajiq..byk lagi pokok lain yg kite boleh pilih,tp mak soh aku amek benjamin..mungkin sbb nmpk senang nak jage kot..bagus kan jepun..dpt srg anak die bagi satu pokok..dpt 2,bagi 2,dpt 5 die bagi.......ops org jepun x beranak banyak smp 5..tp mmg bagus la kan..mmg la pokok aje..tp mcm very the eco gitu..agaknya..kalo la kat msia everytime beranak die bagi pokok durian,penuh la satu msia dgn durian..org msia kan anak ramai...huhu..


so sbb benjamin ni mcm equal to Hajiq,terpaksalah(eh ikhlas tau.) aku menatang die mcm mcm aku menatang Hajiq..everytime bagi Hajiq susu,kene bagi die air jugak..
over la ko..

walaupon aku ni mmg dasar pemalas nak siram pokok asek mati jek..tp bile aku intai benjamin dr tingkap,aku teringt hajiq..kang kalo benjamin x besar,hajiq x bsr jugak mcm mana..psiko tol la..

jadi benjamin,sbb aku buat baik kat ko..ko doakan Hajiq cpt besar,sehat ,dan jadi budak baik dan walaupon dah besar nanti pon, die still sayang ibu dia ,x kerek kat ibu dia..dan doakan aku pon sehat ,dpt tgk Hajiq membesar jadi budak bijak dan dermawan mcm maksud nama dia...eh apesal tibe2 rasa nak nanges nih...

us & benjamin..


hajiq..spt biasa dgn signal no picture plis again..

aku ni sbrnye jiwa kacau..ade sesuatu yg menganggu fikiran tp terlalu private utk dicerita..
and again,i am not there ..dan xde ape yg boleh aku buat....cuma doa..doa supaya dia diberikan smgt dan kekuatan..aku tau ko kuat.....insyaAllah..

2 comments:

mrs tEppEi said...

uu beshnya jepon. patot m'sia buat camtue gak kann. bg sorang pokok cili ker..hahaha xde pokok laen ke labu ko nak tulis?? ;p - org m'sia suke mkn pedas whatt huhuh -

tetibe rase cam nk tanam 1 pokok melambangkn usia Naurah huhuh (mudah terpengaruh manusia penulis nihh -_-")

nadia said...

menarik kan ?walaupon pokok je tp mcm ade kenangan la..tanam2 jgn x tanam..kite pulak dok pk kang dah nak balik msia nanti camne nak angkut benjamin ni?haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...