Sunday, 11 July 2010

mak & mak long di jepun..

Mak ngan mak long dtg jepun 5 -26 june hari tuh nak menolong aku berpantang..heheh..bajet2 dah cantik la tu tarikhnye sbb due date Hajiq 31 may..tp dah budak tu kuar 8 may..diorg dtg dah 3 minggu dah pon Hajiq..aku pon dah hampir sehat dah boleh jln laju2 x pandang kiri kanan..hehe..
tp 3 minggu yg awal lps kuar hospital tu...pergh....en ijam tu dah la x cuti..tinggalkan kami berdua terkapai-kapai......mmg mencabar sungguh la kalo ingt2 kan balik..naseb baik mase tu Hajiq agak behave...kalo dia buat perangai hebat mcm skrg..ade hrpn meroyan aku..(isk..dijauhkan la..)

so sbb diorg dtg masa time aku tgh pantang mode dan en.hb pon xde cuti,jadiknye hari2 duduk rumah la..kalo kuar pon weekends ke mlm ke..dan sbb diorg ni mmg peminat fanatik bunga..siket2 bunga..banyak2 pon bunga...jadiknye ktrg bwk diorg tgk bunga aje laa....dpt tgk bunga,terus sehat walafiat girang gembira mcm budak2 dpt eskem je aku tgk...chomels...hahah..


as usual layan gambar saja la..

di nabana no sato yg berwarna-warni ..



mak long terpegun dgn bunga ape-ntah-nama-tetibe-lupe..

berlatarbelakangkan gunung fuji olok2..

mak long ckp tgk ,bau bunga boleh awet muda..

bunga ajisai..

rose garden..


mak long kantoi curi buah ume..haha..

di kariya oasis..

for the food pulak,alhamdulillah mak ngan mak long xde masalah la nak telan mknn jepun..ye la..kadang2 tekak org melayu ni mana la boleh terima mknn pelik2..tp yg mentah2 ke belut ke diorg cuak jugak nak makan..

mak long berpk..biar betol aku kene telan sume ni neh?

dan aktiviti paling diorg suke..shopping!!!tp rugila aku tak amek gmbr diorg shopping kat 100 yen shop ngan kat cyuko(2nd hand shop)..smp overlimit barang2 weh sume dia nak borong..haha..selain tu,borong kain cotton melambak2 di nagoya..x dilupa mak long borong kain sutera terbaik(ni pon x smpt amek gmbr)..ngan mutiara di Toba ..


japanese cotton..


wah2..aku tengok aje la....isk2..

pejam celik pejam celik kejap je abes 3 minggu..tp bagi adik2 dan abah yg ditinggalkan kat msia tu mesti lama agaknye..ape2 pon..bersyukur sgt mak ngan mak long dtg hari tu..dpt jugak aku rilek2 siket..merasa mak masak hari2..ngan dpt belaja menjaga baby,membedung,menuam ,menghandle baby nanges dan mcm2 lagi la petua..kalo harapkan aku wat sendiri........hmm..ikut instict aku aje la aku hentam...sori jiq..


gmbr terakhir dgn cucu ke 3..lps ni jumpe hajiq dah besar..mesti dan lain rupanye..

sayonara..sob2..

haha..saja dengki mak ltk gmbr ni...x pernah nak lps..sure bunyi jek sensor tu..


5 comments:

mrs tEppEi said...

waaa..japanesse cotton tu lawa2..murah kerr??kat sini mahal tuee..ade gak la yg murah tp x lawo heheh..

belikan 2 boley??? hahaha...skali mintak teros 2 kakaka..

*berangan bile nk g jepon huhuh

Haryanti said...

cucu mak yg ke-3??
adik ko dah kawen n ade anak ke nadia? hebat2..hehe

nadia said...

mrs teppei:hmm..tatau la murah ke idak..tp dlm belas2 ringgit semeter..nak belikan boleh je..cuma kalo tambah duit pos jadi mahal pulak..
cube usha site kwn nih..die mmg jual cotton..http://zhjapanesecotton.blogspot.com/

makcik;ada kat entry2 sblm ni gmbr anak sedara aku tuh..adik aku yg laki dah kawen last year..dpt anak kembar lagi..camne kawen?hehe..

Haryanti said...

ooo..omoidashita..macam ade bace..aku igtkan anak sedara belah ijam..hehe..
adik ko yg laki tu yg 2nd eh??
kawen?? mesti la best..hehe
so far so good :)
cuma x leh nak bermalas-malasan sgt dah tambah2 bila dok skali ngan parents ni..huhuhu

t.o.p.a.z said...

apa eh nama kedai jual cotton tu, dulu penah pegi skali ngan kawan, tp tk igt nama? lupa..nk try google n cari.. thank you

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...