Thursday, 29 July 2010

nikmat bershopping time org bekerja...

semalam en.hb cuti..tteiuka..kena paksa cuti sebab dah over limit o.t..dah 4-5 minggu berturut2 die dok keje weekends je..alang2 dah cuti tu die ajak kuar..mula2 malas sebab panas la hape la..tp kang dah bulan puase mesti dah x larat nak kuar...baik amek peluang keemasan..so pergi la nagashima premium outlet..ade sale smp minggu depan kot...

sebelum tu g makan dulu kat tempat favourite..ZA MESHIYA..die style wasyoku(japanese food) cafeteria..lauk dah sedia hidang,pilih la ape nak makan...harga berpatutan and byk jugak la choices menda2 yg boleh makan...

budak bulat itu..

dua budak bulat...huhu..conscious la ibu kene stare dgn mamat pakai topi nih..


haku yg dah expert makan sambil pangku anak sambil bagi susu..

oishisugiru..tamagoyaki(telur goreng) tu paling sedap weh...nape aku buat tak jadi camtuh?

anak bapak..nak mengendeng air..


lama jugak x pergi outlet nih..ye la dah ade baby,mcm agak mencabar je nak shopping...tengok2 dah makin maju dah ..macam2 menda baru...ade anpanman museum la hape la..

pintu gerbang baru..

ya Allah..sumpah best gile pegi shopping time weekdays...memang lengang selengang-lengangnye...outlet ni die sekali ngan theme park ngan pool..so ramai la parents bwk budak dok pergi main,berendam...tu yg outlet nye kosong semacam...memang heaven la..try test pergi weekend..nak cari parking pon cam haram...tengok la gmbr2 bwh ni...terase outlet ni kami yg punyaaa!









kan?batang hidung manusia pon susah nak nampak...huhu..tp start petang siket tu dah makin ramai la..

panas2 makan ala2 ABC nih memang sedap..apple mango die terbaekk!

dah katenye bwk hajiq kan..2 kali jugak la buat lawatan ke baby's room..tuka pampers,bagi susu..siap muntah kena tukar baju lagi..hehe..tp seb baik die baik x nangess..buat muka terkulat2 aje..
eh2 jgn ingt aku dera en.hb soh tuka pampers segala eh..aku dah siap kan semua baru amek gmbr..die model aje..

alamak..hajiq nanges..nanti la sambung hasil rembatan shopping kali nih...memang best laa cuaca x berapa nak panas,orang x sesak,sale bukan main,dan yg paling penting hajiq bagi kerjasama...dah konpiden siket la aku nak berpoya2 di khalayak ramai bwk hajiq lepas2 ni...good boy!

dewadewa...

5 comments:

mrs tEppEi said...

beshnya jalan2 kt japan. bile nk g sane nie? wawawa...

Ibu Alia Kaiyisah said...

Nadia,
sangat heaven kalau dpt shopping mcm ni. xde orang, sale n most important baby x cranky.

tp sejak ada baby ni memang fikir beratus kali sebelum kuar shopping. especially weekend. :(


*nampak bersih je shopping mall kat Japan kan*

nadia said...

sharena;meh2 dtg sini..time autumn ke spring memang lawa!kalo dtg,boleh kami bwk jalan2..hehe..

ibu alia,memang berdebar2 dupdap2 menunggu bila budak tu nak ngamuk everytime kalo keluar ..tak suke org pandang2 kalo baby nanges..huhu..tp alah bisa tegal biasa kot ek..

memang bersih pon sini..susah nak nmpk sampah..tabik betul depa nih..

chiput said...

wahhh! kosong! mmg mcm "ouilet ini aku yg punyaaaa" lah...

meriah betul lauk pauk atas meja korang,ek? ko pn nmpk beria2 mkn;)

nadia said...

chiput:ktrg kalo makan memang mewah..huhu..

tuh la..aku ni asyek lapaaar memanjang kala time pregnant dulu..aduh..bulan puasa ni jek la harapan terakhir ku...isk2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...